Hodnocení víkendu: Áčko nestačilo na mistrovskou Vlašim, dorostenci porazili Kladno

Poslední květnový víkend přivál do plzeňské haly současného mistra extraligy, který se ukázal být nad síly domácích. Vlašim si navíc výhrou zajistila první místo po základní části. Naopak vítěz základní část extraligy staršího dorostu – Plzeň – si v neděli připsala také druhé vítězství v nadstavbě.

Muži

Západočeši měli dobrý vstup do utkání, na vedoucí branku ale nedosáhli a v průběhu první třetiny pak při vlastním oslabení inkasovali.

Vlašim i nadále prokazovala své kvality a po přestávce dokázala navýšit svůj náskok již na 3:0, což byla možnost pošetřit do závěrečného dějství reprezentanty Střechu s Topolánkem, což se sice podepsalo na výsledku, když domácí drželi krok a nastříleli tři branky, třikrát se ale prosadili také hosté a na konečném vítězi se tak nic neměnilo.

Ve vyhroceném závěru utkání pak došlo ještě k vyloučení domácího Ondřeje Benedikta za faul na Mariána Juráčka. Pro mladšího z bratrů Benediktů se jednalo o první vyšší trest v sezoně.

Sobota 29. března: HBC Plzeň – HBT Vlašim 3:6 (0:1, 0:2, 3:3)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Starší dorostenci vycestovali k druhému utkání nadstavby na Kladno, kde sehráli s místním ALPIQEM nesmírně vyrovnané utkání. Domácí se v první třetině dostali do vedení díky brance při přesilové hře, po přestávce už ale stříleli jen mečouni. Ve druhé třetině nejprve srovnali a v závěru zápasu dalšími dvěma brankami obrátili výsledek ve svůj prospěch.

Plzeň sice žádnou ze svých sedmi přesilovek nevyužila, dokázala se ale prosadit při vlastním oslabení.

Neděle 30. března: HBC ALPIQ Kladno – HBC Plzeň 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Starší žáci potvrdili svou střeleckou dominanci při kanonádě proti městskému rivalu z Litic. V utkání totiž padlo hned pětadvacet branek, z toho 19 právě do litické branky, a mečouni se tak drží na druhém místě tabulky západní části hned za TJ Snack Dobřany.

Sobota 29. března: HBC Plzeň-Litice – HBC Plzeň 6:19 (3:6, 3:7, 0:6)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Družstva mladších žáků mají za sebou příjemnou sobotu. Zatímco áčko dle předpokladů udrželo stoprocentní bilanci a desetigólovým přídělem vyprovodilo čtvrtý Pedagog, poměrně jasnou výhru zaznamenal možná trochu překvapivě také B-tým, u kterého se jednalo teprve o šesté vítězství, když mladí mečouni porazili 5:0 třetí Švantlův Dvůr Písek.

Sobota 29. března: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 10:0 (2:0, 5:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání.

Sobota 29. března: HBC Plzeň B – HC Švantlův Dvůr Písek 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 5. dubna
  • Muži: Plzeň – Jihlava (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (13:00)
  • Mladší dorost: Zliv – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Jindřichův Hradec – Plzeň (16:00)

Neděle – 6. dubna
  • Mladší dorost: Suchdol n. L. – Plzeň (10:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Stříbro (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň A – Dobřany (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Třemošná (12:30)