Do Plzně zavítá mistrovská Vlašim, starší dorost pojede na Kladno

Extraliga mužů má před play-off na programu pouhé dvě kola. V rámci toho předposledního bude hrát A-tým proti vedoucí Vlašimi. Starší dorost pokračuje v nadstavbě a v akci se představí i oba žákovské týmy.

HBC Plzeň – HBT Vlašim, sobota 29.3. od 17:00

Na podzim prohrála Plzeň ve Vlašimi 4:2. Za hosty se prosadili Jaroslav Kejř a Michal Edl, kteří korigovali stav v poslední třetině. Západočeši budou v sobotu bojovat o co nejlepší výchozí pozici do nadstavby, takže první tým nečeká nic lehkého!

Uplynulý víkend odehráli oba týmy dva zápasy. Mečouni po prohře s Ústím a výhrou nad Kladnem získali 2 body. Středočeši byli pouze o bod lepší. Jelikož s Kladnem prohráli 2:3 a stejným výsledkem si poradili s Jihlavou. Utkání s týmem z Vysočiny rozhodl plzeňský odchovanec Michal Průcha, který od letošní sezony obléká dres Vlašimi. Průcha v hale na Košutce poprvé obleče jiný dres než ten s mečounem na hrudi či s českým lvem na hrudi. V obraně mistra také najdeme Mariána Juráčka, mistra extraligy s hokejbalovou Škodovkou z roku 2005 a vicemistra z roku 2010.

Nejproduktivnějším mužem soupeře je druhá letní akvizice. Jan Střecha (13+14), který přišel z Jihlavy. Brankoviště patří Michalu Strakovi (90,9% úspěšnosti zákroků, průměr 2,3 branky na zápas). Jeho bratr Josef letos odehrál 8 utkání za hokejovou Plzeň a pak přesídlil do Chomutova. Na straně Plzně se statisticky nic nezměnilo. Nejvíce bodů nasbíral Jaroslav Kejř (7+11). Brankář Jan Marek je nejlepším brankářem extraligy s průměrem 1,94 branky na zápas. A s 92,4% úspěšností zákroků mu patří druhá příčka této kategorii.

Textový online přenos naleznete zde.



Program příštího týdne:

Sobota – 29. března
  • Muži: Plzeň – Vlašim (17:00)
  • Starší žáci: Litice – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B - Písek(11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – České Budějovice (12:30)

Neděle - 30. března
  • Starší dorost: Kladno - Plzeň (14:00)