Hodnocení víkendu: A-tým vyšel ze dvou zápasů se dvěma body, třetí výhra Béčka MŽ v sezoně!

Áčko má za sebou víkend se dvěma zápasy. Z něj vyšlo s jednou prohrou a vítězstvím v samostatných stříleních. Celkově to byl poměrně úspěšný víkend. Ostatní družstva ve svých zápasech zvítězily. Kromě zmíněných zápasů odehráli přátelská utkání i starší žáci a mladší dorost. Žáci ve Stříbře zvítězili 10:3, dorostenci podlehli Blatné 4:2.

Muži

Mužská nejvyšší soutěž stihla o tomto víkendu dvě kola. A jako na podzim na Mečouny čekalo v sobotu Ústí nad Labem, o den později Kladno. V prvním zápase proti severočeské Elbě nevyšlo Plzeňanům zhola nic. Jedna nepřesná přihrávka střídala druhou a hosté nepouštěli Plzeň do zakončení. Po zásluze si také odvezli 3 body. Ústí je na jaře prvním týmem, kdo dokázal Plzeňany porazit.

V neděli vyjeli hráči Plzně na hřiště kladenského Alpiqu. V pozměněné sestavě. Napříkad bez Jaroslava Kejře a Marka Švarce. Šanci naopak dostali dorostenci Pauer,Kunzmann a Hanuš. A-tým oproti sobotě nasazení a na hře to bylo znát. Tento zápas ovšem patřil obranám obou týmů. Také proto, že na zmoklém kladenském povrchu nebyl prostor pro krásné kombinace. Vzhledem k tomu, že po 45 minutách ukazovala tabule stav 0:0, na řadě byla samostatná střílení. Ta rozhodl Michal Edl, kterému se v posledních zápasech střelecky velice daří!

Sobota 22.3.2014, HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Neděle 23.3.2014, HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 0:1ss (0:0, 0:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Základní část Extraligy SD je již minulostí. 22. března odstartovala novinka letošní sezony – čtyřkolová nadstavba, která vyřeší některé otazníky v postavení klubů v tabulce. Plzeňané ji odstartovali v Pardubicích. K dispozici měli 15 hráčů do pole, ovšem pouze čtyři obránce. Svěřenci trenérů Davídka a Tůmy se vrátili k účelnému stylu hry, ovšem situaci si komplikovali častými vyloučeními.
Autoskláři ani v přesilovkách nenašli recept na výborně chytajícího Novického. Zato Plzeňané dostali míček do branky třikrát a to jim na vítězství stačilo. Jeden přesný zásah si připsal Jaroslav Pauer, dva Lukáš Hanuš. Oba mimo jiné vyjeli druhý den s A-týmem do Kladna.

Sobota 22.3.2014, HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Mladší žáci

V sobotu se představily oba týmy mladších žáků. Zkušené Áčko jelo hájit první pozici do Písku. A Jihočeši byli velmi těžkým soupeřem. Družstvo trenéra Henricha přesto zvítězilo a stále drží 100% úspěšnost. Za Plzeň se trefili Michal Kaluba a Michal Skřivánek, který utkání rozhodl.

O poznání mladší B-tým, který je složený převážně z hráčů přípravky přivítal doma TJ Snack Dobřany. A byl to zápas mezi 5. a 6. týmem tabulky MČR mladších žáků ve skupině Západ. A Mečouni si s ním poradili bravurně. Utkání rozhodli již v první třetině, kterou ovládli poměrem 3:0. Pro plzeňský B-tým to bylo třetí vítězství v sezoně.

Sobota 22.3.2014, HC Švantlův Dvůr Písek – HBC Plzeň 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Sobota 22.3.2014, HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 29. března
  • Muži: Plzeň – Vlašim (17:00)
  • Starší žáci: Litice – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B - Písek(11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – České Budějovice (12:30)

Neděle - 30. března
  • Starší dorost: Kladno - Plzeň (14:00)