V sobotu doma s Ústím, den nato na Kladno

Plzeňané mohou navázat na svoji úspěšnou sérii, kdy v letošním kalendářním roce neztratili ani jeden bod. Nejprve je prověří v plzeňské hale desátá Elba, o den později se pak mečouni mohou bodově dotáhnout na čtvrté Kladno.

HBC Plzeň vs. Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 22.3. od 17:00

Vzájemné utkání těchto týmů skončilo na podzim výhrou domácí Elby v poměru 4:0, což byla v té době teprve třetí prohra Západočechů v letošním ligovém ročníku. Mečouni jsou ale v současné době v lepší formě, zatímco Plzeň jede na vítězné vlně, Elba zatím v novém roce ještě nebodovala a pomalu se musí připravovat na boje v play-out.

I přesto, že se Severočechům příliš nedaří, Jan Langthaler (9+10) se stále drží v elitní desítce kanadského bodování a zdatně mu sekundují také Miloslav Kváš (5+12) nebo Lukáš Soukop (6+8). Doplácejí ale na špatnou obranu, vůbec nejhorší v soutěži. Z toho vyplývají také nedobré statistiky Zdeňka Bandy, brankářské jedničky Elby. Ten je s průměrem 3,76 obdržených branek na zápas až na chvostu hodnocení extraligových brankářů. Ani úspěšnost 87,73 % se neřadí mezi ty lepší v soutěži.

Textový online přenos naleznete zde.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Plzeň, neděle 23.3. od 17:00

S Kladnem hrála Plzeň podobně jako tentokrát ihned po zápase s Elbou. Tehdy se Západočeši snažili na domácí půdě odčinit porážku s Ústím a to se jim podařilo. Výsledek 7:3 dokumentoval hlavně výbornou střeleckou formu. „Mají teď fazonu, vím to. I tohle bude zkouška, ale každé utkání přece chceme vyhrát,“ prohlásil pro web Kladna trenér Drahomír Kadlec. Na rozdíl od Severočechů ale zažívají Kladenští podobně jako Plzeňané poměrně dobrý vstup do jarní části. Ze tří zápasů dokázali vydolovat 8 bodů.

Domácí se spoléhají zejména na střeleckou potenci Daniela Hnízdila (10+10) a Radima Štěpáníka (10+4), které se sedmi góly ještě doplňuje David Šrámek (7+3). V brankovišti pak dostává příležitost Jan Jirotka, který si drží dobrý průměr 2,17 branek na zápas, co do efektivity zákroků se ale řadí až do spodních pater hodnocení extraligových brankářů s 88,7 %. Pro srovnání plzeňský Jan Marek – 2,06 branek na zápas a 91,8% úspěšnost zákroků.

Textový online přenos nalzenete zde.



Program příštího týdne:

Sobota – 22. března
  • Muži: Plzeň – Ústí n. L. (17:00)
  • Mladší žáci: Písek – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Dobřany (12:30)

Neděle – 23. března
  • Muži: Kladno - Plzeň (17:00)