Hodnocení víkendu: A-tým a starší žáci drží jarní neporazitelnost

V rámci 18. kola FORD-CREDIT extraligy cestovalo mužské Áčko na hřiště pražského Kertu. A dvě branky Michala Edla rozhodly o tom, že si hráči zpět do Plzně odvezou také tři body. Starší dorostenci v Poličce prohráli, přesto soutěž nadále vedou. V zápase mladších dorostenců zas padlo celkem 15 branek.

A-tým

A tým nezačal páteční předehrávku vůbec dobře. Poměrně brzy inkasoval, ale byl to jediný střelecký úspěch Pražanů. Mečouni se postupně zlepšovali a začali mít více ze hry. Svoji úvodní přesilovku, chvíli dokonce dvojnásobnou, sice ještě nevyužili, ale v další přesilovce se skóre srovnalo, když se prosadil Michal Edl.
A hráč s číslem 18 měl na svědomí i druhou branku hostů. Plzeňané přečkali v posledním dějství jak oslabení, tak i power play soupeře. Mečouni tak zvítězili i ve druhém venkovním utkání na jaře, v obou případech po výsledku 2:1. Mužstvo se posunulo na 7. příčku extraligové tabulky.

Pátek 14. března: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň 2:1 (1:0, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Nejstarší tým plzeňské mládeže cestoval do Poličky. Již z pozice prvního týmu Extraligy SD. Poličce zas patřilo druhé místo. Hráči si tedy na nedostatek motivace nemohly stěžovat. Plzeňané si v deštivém utkání komplikovali situaci velkým počtem vyloučených. I to byl jeden z důvodů, proč Západočeši prohráli. Jedinou branku vstřelil Jaroslav Pauer. Na postavení v tabulce výsledek nic nezměnil, Polička ale momentálně ztrácí pouhý bod.

Neděle 16. března: SK Kometa Polička – HBC Plzeň 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Jejich mladší kolegové chtěli odčinit nezdar z minulého víkendu, ve kterém nedokázali zvítězit na hřišti Kova Praha. Oproti pražskému zápasu měli Plzeňané k dispozici i čtveřici hráčů navíc. A proti Zlivi se jim dařilo. V první třetině vstřelili hned osm branek. Dále se domácím již tolik nevedlo, přesto zvítězili vysokým výsledkem. Jedinou branku inkasovali, když si zkusili hru bez brankáře.

Neděle 17. března: HBC Plzeň – HBC Zliv 14:1 (8:0, 3:0, 3:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Starším žákům se v 5 kilometrů vzdálené Třemošné nevedlo podle představ. Zápas byl navíc okořeněný silným deštěm. O výhře rozhodly trefy Votípky, Šmídla a Vlasáka. Trenéři nebyli spokojeni hlavně s polovičním nasazením. V tabulce jim stále patří druhá pozice. Oproti prvním Dobřanům však mají zápas k dobru.

Sobota 15. března: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Oba týmy mladších žáků nastoupili v sobotu dopoledně proti sobě. Zápas nenabídl žádné překvapení a A-tým zvítězil vysoko 16:0. Hattrick vstřelil Jan Miksan. A se statistikou 2+5 ze zápasu odcházeli Marek Reiser a Stanislav Bouší. A-tým vede svoji soutěž s náskokem dvanácti bodů. B-tým je poslední, ovšem pouze o skóre.

Sobota 15. března: HBC Plzeň – HBC Plzeň B 16:0 (2:0, 9:0, 5:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:



Sobota – 23. března
  • Muži: Plzeň – Ústí n. L. (17:00)
  • Mladší žáci: Písek – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Dobřany (12:30)

Neděle - 23. března
  • Muži: Kladno - Plzeň (17:00)