Na hřišti Kertu v souboji o sedmé místo už v pátek!

Osmá Plzeň zavítá na hřiště sedmého Kert Parku Praha, ten má sice k dobru oproti Západočechům jedno utkání a jednobodový náskok v tabulce, i tak by ale mečouni svého souseda v tabulce extraligy rádi porazili. V úvodu jarní soutěže navíc zatím prokazují lepší formu.

HC Kert Park Praha vs. HBC Plzeň, pátek 14.3. od 19:00

V polovině října přivítali Plzeňané Kert ve své hale na Košutce a vyprovodili pražský celek vysokou výhrou 5:1. Dvakrát se tehdy prosadil Jiří Benedikt, po jedné brance pak přidali Švarc, Valenta a Zeman. Jediný úspěch hostů pak zaznamenal Kruček. Od té doby se ale Kert nastartoval a zaznamenal hned 6 výher za plný počet bodů v řadě a k tomu ještě další tři body za kontumaci utkání s Mostem.

Letos se ale Kertu zatím nedaří a z úvodních dvou utkání získali jeho hráči jen jediný bod za remízu s Kladnem(1:2ss), kterému následně podlehli po nájezdech. Ve druhém utkání pak těsně podlehli lídru tabulky z Vlašimi 1:2, když obě branky inkasovali při oslabení. Sami pak žádnou ze čtyř přesilových her využít nedokázali a Kručkovo snížení už jim na body nestačilo.

To Plzeň je v laufu a pohodu ze zimní přípravy si dokázala přenést i do domácí soutěže. Nejprve přivezli mečouni tři body z daleké Karviné (2:1), minulou sobotu pak na domácím hřišti zaskočili druhé Pardubice a při přestřelce opět naplno bodovali (7:4).

Kert bude určitě spoléhat na Martina Kručka (17+10), který je se 17 vstřelenými brankami a 27 body nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem soutěže. To domácí mají vyrovnanější útok a střelecky se prosazuje větší počet hráčů. Produktivitu Plzně táhne Jaroslav Kejř (7+11), v zápase s Pardubicemi se ale dařilo také Marku Švarcovi, který vstřelil dvě branky nebo navrátilci Ondřeji Kejřovi (1+3).

Co se týče brankářského postu, tak tam je situace víceméně jasná. Kert sází na Petra Mikla, který má s úspěšností zákroků 93,17 % průměr 2,05 obdržených branek na zápas. Plzeň spoléhá zase na Jana Marka, jehož úspěšnost je 91,56 % a brankový průměr 2,13.

Textový online přenos nalzenete zde.



Program příštího týdne:

Pátek – 14. března
  • Muži: Kert Park – Plzeň (19:00)

Sobota – 15. března
  • Starší žáci: Třemošná – Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň A – Plzeň B (11:00)

Neděle – 16. března
  • Starší dorost: Polička – Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Zliv (14:00)