Konečně jsme zužitkovali důraz před brankou, těší Jaroslava Kejře

Sobotní výhře nad Pardubicemi svými dvěma brankami a dvěma asistencemi značně napomohl Jaroslav Kejř, který se tak dostal těsně za elitní desítku v kanadském bodování extraligy. S přehledem si stále drží pozici nejproduktivnějšího hráče Plzně.

Jak se ti dnes proti Pardubicím hrálo?
Zápas to byl dobrý, hrálo se ve vysokém tempu a se spoustou osobních soubojů. Nakonec napadalo i dost gólů, takže pro nezaujatého diváka to muselo být výborné.

Uklidnila vás ta brzká branka v úvodu?
Jo, tak obecně to tak platí, ale já bych na to moc nesázel, protože my jsme také schopní rychle inkasovat. Bral jsem to tak, že je to ještě začátek a stát se může cokoliv.

Tři zužitkované přesilovky jsou určitě pozitivem. Nacvičovali jste je před zápasem?
Abych se přiznal, tak jsme se na ně zrovna příliš nezaměřovali. Na trénincích je samozřejmě cvičíme, ale ve stejných intencích jako obvykle. Nedáváme jim nějakou zvláštní péči.

Pomohl tedy větší důraz před brankou?
Určitě. Celou sezónu jsme nabádáni k tomu, abychom hráli před brankou soupeře důrazněji. Já jsem rád, že jsme to dnes dokázali zúročit a nastříleli jsme z těch dorážek nějaké branky.

Pardubicím chybělo hned šest hráčů, bylo to na nich dnes znát?
Je to možné. Vždycky když chybí hráči, kteří stabilně hrají, tak je to částečné oslabení. Na druhou stranu Pardubice jsou jedním z předních týmů extraligy a já věřím, že mají dost široký kádr na to, aby dokázali nějaké hráče eventuálně nahradit minimálně stejnou kvalitou.

Co se dá čekat od zápasu na Kertu?
Myslím si, že to bude podobné jako teď. Hodně osobních soubojů. Kert je velice běhavý mančaft, oni hrají rychle a dokáží si to rozdat přesně do hokejky. Jediný rozdíl bude zřejmě v povrchu.