Hodnocení víkendu: Muži přestříleli druhé Pardubice, starší dorost potvrdil první místo

Muži se poprvé od konce listopadu představili v domácí hale a bylo to představení vítězné. Pardubicím se zatím po přestávce moc nedaří a mečouni z toho vytěžili výhrou 7:4. Úspěšní byli také starší dorostenci, kteří si ze Vsetína přivezli jistotu prvního místa po základní části.

Muži

Plzeňané čelili silnému soupeři, který byl sice oslaben hned o šestici hráčů, podle slov trenéra Mašíka ale rozhodně nepředvedl to, čeho byl schopen a to zejména v obranné činnosti.

Oba týmy mohly čerpat poznatky ze vzájemného přípravného duelu, který spolu sehrály před dvěma týdny, lépe se to však podařilo Plzni. Ta zaznamenala výborný vstup do druhé třetiny, kdy utekla soupeři na rozdíl tří branek a tento náskok už dokázala do konce utkání i přes odpor hostů přetavit ve tři body.

Mečouny ale potkala také jedna nepříjemnost. Po vhazování v úvodu třetí třetiny utrpěl v souboji o balonek nepříjemný zásah holí do kotníku dvougólový Marek Švarc, který už do zbytku zápasu nezasáhl. Podezření na zlomeninu se ale nakonec naštěstí nepotvrdilo, a mladý střelec by tak mohl být k dispozici už v pátečním zápase na hřišti Kert Parku Praha.

Sobota 8. března: HBC Plzeň – HBK Autosklo-H.A.K. Pardubice 7:4 (2:1, 2:1, 3:2)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Starším dorostencům se zatím daří na výbornou. Potvrzují roli silného týmu a po třech jasných výhrách si zajistili celkové vítězství v základní části. Minulý víkend si doma poradili s Pardubicemi (5:2) a Hradcem Králové (9:1). Tentokráte museli cestovat až do Vsetína, z daleké cesty si ale přivezli další skvělý výsledek, konkrétně výhru 2:9.

Oba týmy měly sice vlažnější vstup do utkání, mečouni se ale po chvíli otrkali, zvykli si na povrch a začali předvádět jednoduchý účelný hokejbal. V poměrně fyzicky ostrém zápase se dokázali prosazovat i kombinačně a díky kvalitní práci všech formací zaznamenali vůbec největší vítězství ze hřiště soupeře.

Sobota 8. března: HBC Vsetín – HBC Plzeň 2:9 (1:2, 1:4, 0:3)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mladší dorostenci bojují ve skupině o umístění. První zápas zvládli výborně a doma zničili Ďábly z Prahy, tentokráte ale na dalšího pražského soupeře z hlavního města nestačili. V zápase s Kovem měli Plzeňané sice střeleckou převahu, v průběhu první poloviny utkání se ale nedokázali prosadit a nabrali na soupeře tříbrankové manko, které už ve třetí části nedokázali smazat.

Neděle 9. března: TJ KOVO Praha – HBC Plzeň 3:2 (2:0,1:0,0:2)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Pátek – 14. března
  • Muži: Kert Park – Plzeň (19:00)

Sobota – 15. března
  • Starší žáci: Třemošná – Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň A – Plzeň B (11:00)

Neděle – 16. března
  • Starší dorost: Polička – Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Zliv (14:00)