Extraliga se vrací do Plzně, dorazí perníkáři

Hokejbalová hala bude poprvé od 30. listopadu svědkem extraligového zápasu mužů. Do Plzně zavítají Pardubice, pro které to bude druhý zápas v Plzni během tří týdnů. Dorostenecké týmy mají před sebou další kola svých soutěží. Naopak žáci mají volno.

HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice, sobota 8.3. od 17:00

Pardubičtí se v Plzni představili již před 14 dny, v rámci čtyřutkání. V zápase byli úspěšnější domácí, kteří v kombinované sestavě zvítězili 5:3. Východočeši určitě budou chtít tento nezdar odčinit. Ovšem se budou muset obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Jana Bílého, o kterého přišli v minulém zápase s Vlašimí. Ten hned druhý den po utkání absolvoval chirurgický zákrok v Pardubické nemocnici.
Autoskláři ovládli podzimní část FORD-CREDIT extraligy, ale hned po prvním jarním klání spadli na druhé místo. V již zmiňovaném zápase prohráli 4:0. Za to Plzeňanům se i po nepříliš povedeném utkání podařilo přivézt tři body z Karviné.

Západočeši budou čelit jedné z nejlepších obran v extralize. Plzeň má po 16. kole na kontě 32 branek, Pardubice o jednu více. Jedničkou v brankovišti je reprezentační gólman Lukáš Heczko. Po Janu Bílém (7+15) je nejproduktivnějším hráčem další reprezentant, Pavel Kubeš. Ten nastřádal 13 bodů (3+10).
Na straně Plzně se oproti minulému týdnu nic nezměnilo. Brankovišti vládne Jan Marek a nejproduktivnější mužem je Jaroslav Kejř. Také s třináctkou bodů, za 5 vstřelených branek a 8 asistencí.

A jak utkání vidí trenér Pardubic Jiří Mašík? „Před 14 dny jsme tam (v Plzni) byli v rámci soustředění na přípravném zápase, a tak by neměl být problém s umělým povrchem. Víme, že Plzeň hraje důrazný hokejbal a na jejich hladkém hřišti je přechod do útoku velmi rychlý, proto se musíme více soustředit na obrannou činnost. Nesmíme je ve středním pásmu pouštět do plné rychlosti a musíme držet naší modrou čáru. V osobních soubojích to bude bolet, ale nesmíme je prohrávat. Chybí nám 6 hráčů základní sestavy. Nikdo se nemůže schovávat a čekat, že to na sebe vezmou ostatní. Už to nemůže ležet jen na první pětce, ale góly musí dávat i druhá, případně třetí pětka. Věřím, že všichni mají chuť a o body se v Plzni zdravě popereme."

Textový online přenos naleznete zde.



Program víkendu:

Sobota – 8. března
  • Muži: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Starší dorost: Vsetín – Plzeň (14:00)

Neděle – 9. března
  • Mladší dorost: Kovo Praha – Plzeň (13:00)