Hodnocení víkendu: Plzeňané úspěšní téměř na všech frontách

Sedm utkání, jediná prohra a početná bodová sbírka. I takto lze shrnout první hrací víkend hokejbalového jara. A-tým HBC Plzeň dokázal zvrátit nepříznivý vývoj zápasu v Karviné, starší žáci pro změnu přehráli první tým ve své soutěži. A dařilo se i dalším!

Muži

Mužské Áčko v sobotu absolvovalo dlouhou cestu do Karviné. Na hráčích se zřejmě projevila únava či jiné vlivy z dlouhé cesty přes celou republiku. Protože první třetina nebyla od Západočechů vůbec dobrá a domácí se ujali vedení. Ovšem díky postupně se zlepšujícímu výkonu a dvěma brankám si hráči Plzně nakonec tři body odvezli. Střelecky se prosadili Michal Slanec, muž s nejvíce brankami v zimní přípravě. A navrátilec Martin Krch, který si připsal vítězný gól.

Sobota 1. března:HbK Karviná - HBC Plzeň 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Na starší dorostence čekala porce dvou utkání za víkend. V domácím prostředí přivítali východočeské soupeře. V sobotu odpoledne si hráči Plzně poradili s Pardubicemi poměrem 5:2. Zápas se rozhodl ve druhé třetině, po které byl stav utkání 4:1 pro domácí. Pardubičtí se ovšem nevzdali a poslední část byla velmi vyhecovaná. Plzeň si vítězstvím v okleštěné sestavě dodala sílu do dalších bojů.

V neděli měli Západočeši k dispozici trojici formací, poprvé v sezoně. Nastoupili i hráči, kteří den před tímto zápasem hráli s mužským Áčkem v Karviné. Jmenovitě Pauer, Švarc, Vodrážka. Zápas samotný byl velice jednostranný. O tom svědčí poměr střel v první třetině, 21:1 .Nebo konečný výsledek 9:1. Hattrickem se zaskvěl obránce Lukáš Vodrážka!

Sobota 1. března: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Neděle 2. března: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 9:1 (2:0, 4:0, 3:1)

Mladší dorost

Druhý dorostenecký tým začal svoji skupinu o umístění vítězstvím. Plzeňanům se nepovedlo postoupit do elitní šestičlenné společnosti Extraligy MD a tak se budou na jaře střetávat znovu se soupeři z jižních Čech a Prahy. V prvním zápase této skupiny porazili Ďábly z Prahy vysoko 20:0. Nejvíce bodů (3+5) nastřádala nová akvizice, Pavel Sloup. Který má z Dobřan do konce sezony vyřízené střídavé starty.

Neděle 2. března: HBC Plzeň – SK Ďáblové Praha 20:0 (5:0, 10:0, 5:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Pro starší žáky byl připraven nejtěžší možný úvod do hokejbalového jara. Na své půdě přivítali lídra skupiny Západ, dobřanské Šneky. Ti ovšem dorazili pouze v devíti hráčích do pole. Plzeňané nenechali nic náhodě a po necelých třech minutách vedli už 2:0. Díky dalším brankám a koncentrovanému výkonu dovedli hráči Plzně utkání do vítězného konce. Libor Hrubý tím pádem zažil úspěšnou ligovou premiéru na lavičce HBC Plzeň.

Sobota 1. Března:HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany: 6:2 (3:0, 1:1, 2:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Áčko mladších žáků se v Třemošné představilo již v pátek odpoledne. Pro svěřence trenéra Henricha to byl první ostrý zápas od turnaje O pohár starosty MO Plzeň 1. A poradili si s ním na výbornou. Plzeňané zvítězili 6:0. A s dvanáctibodovým předstihem vedou svoji skupinu MČR MŽ. Čtyři branky si v zápase připsal útočník Stanislav Bouší, který si v přípravě zahrál i za starší žáky.

B-tým nejmladších Mečounů přivítal doma České Budějovice. Mimo jiné tým, na který Plzeň před zápasem ztrácela tři body. A během první třetiny se děly věci. Když během posledních pěti minut první části padlo pět branek! A domácí hráči byli těmi, kdo odcházel spokojenější do kabiny. Jihočechům se však podařilo vyrovnat a následně obrátit utkání. Zápas skončil poměrem 3:4 pro Budějovické. Rozdíl mezi oběma mužstvy se tak zvýšil na 6 bodů.

Pátek 28. února: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)

Sobota 1. března: HBC Plzeň – SK Pedagog Č. Budějovice 3:4 (3:2, 0:2, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 8. března
  • Muži: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Starší dorost: Vsetín – Plzeň (14:00)

Neděle – 9. března
  • Mladší dorost: Kovo Praha – Plzeň (13:00)