Startuje jarní část! A-tým zavítá do Karviné, doma se představí mládež

Po zimní přestávce tu máme další kola hokejbalových soutěží. A do akce půjdou všechny týmy Plzeňanů. A-tým čeká nelehký úkol. K 16. kolu cestuje přes celou republiku, do téměř 400 kilometrů vzdálené Karviné.

HBK Karviná – HBC Plzeň, sobota 1.3. od 15:30

K prvnímu soutěžnímu klání mužské FORD-CREDIT extraligy vyráží mužské Áčko do Karvinné. Slezanům po podzimu patří 11. příčka se dvanácti body, Plzeň má o devět bodů více a nachází se na 8. pozici. Do města sousedícím s hranicemi Polska dorazí Mečouni v roli papírového favorita. Ovšem na svěřence trenéra Kadaněho nečeká nic jednoduchého!
O tom svědčí i první vzájemný zápas, který se odehrál v září loňského roku. Plzeň v domácím prostředí zvítězila 3:1. Karviná předvedla srdnatý výkon a Plzeňané se dlouho nemohli prosadit. Výhru Plzni přisoudily dvě trefy Petra Zemana a úspěšný únik Stanislava Valenty.

Hráči Plzně určitě budou chtít navázat na úspěšnou zimní přípravu, ve které sehráli osm utkání a neokusili hořkost porážky! Družina okolo kapitána Jiřího Benedikta neodjede do Těšínského města kompletní. Po náročném Pilsen Challenge budou absentovat minimálně dvě tváře z kádru.

Statistiky po 15 odehraných extraligových zápasech nabízejí mnoho zajímavých srovnání. Například počet vstřelených branek a obdržených branek. Plzeňané a Karvinští jsou před jarními boji nejhůře střílejícími týmy ze všech dvanácti účastníků soutěže. Plzeň se na podzim z gólu radovala 32x, Karviná jedenkrát méně.
Plzeň se ovšem nachází na opačném pólu v kolonce obdržených branek. Brankovišti západočechů vládne Jan Marek. Ten se svými kolegy inkasovali pouze 31 branek. Méně míčků ze sítě lovili pouze brankáři Hradce Králové (30). Zato Karviná se po titulu nejhůře střílejícího týmu může „pyšnit“ i nejhorší defenzivou. Karvinští gólmani Vašek s Horvátem dohromady inkasovali 56 branek.

Nejproduktivnějším mužem na straně Plzně je Jaroslav Kejř, kterému se třinácti body (5+8) patří 15. pozice v tabulce produktivity. Individuálním statistikám Karviné vládne veterán Martin Kurz, jenž si připsal v jedenácti utkáních 8 bodů (3+5). Kurz se loni představil na turnaji Masters, který se odehrál v hale na Košutce. V jednom týmu si zahrál mimo jiné i s lodivodem západočeské střídačky, Josefem Kadaněm.

Textový online přenos naleznete zde.



Program víkendu:

Pátek – 28. února
  • Mladší žáci: Třemošná - Plzeň (16:30)
Sobota – 1. března
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Dobřany(11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – České Budějovice (12:30)
Neděle – 2. března
  • Starší dorost: Plzeň - Hradec Králové (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Ďáblové Praha (14:00)