Čtyřutkání s Pardubicemi – jasné vítězství a dva těsné výsledky plzeňské mládeže

Sobota 22. Února patřila souboji mezi Plzní a Pardubicemi. Na diváky v hale na Košutce čekalo kvarteto utkání. Přípravná utkání před startem jarní části odehráli kromě mužského A-týmu také mládežnické týmy. Konkrétně starší žáci, mladší dorost a starší dorost.

Z pardubické hokejbalové líhně vzešlo, stejně jako z té plzeňské, mnoho reprezentantů a kvalitních hráčů. Namátkou třeba Jan Bílý, Tomáš Hák a mnoho další. Na hrací ploše bylo vidět mnoho zajímavých soubojů. Například v zápasech staršího dorostu a A-týmu proti sobě nastoupili hráči, kteří ještě minulý víkend bojovali v dresu národního týmu do dvaceti let na Pilsen Challenge 2014. Jmenovitě Otto Urbanec, Filip Förstl z Pardubic proti Ondřeji Benediktovi, Lukáši Vodrážkovi, Josefu Frajdlovi a Marku Švarcovi na straně domácích.

Starší žáci: PLZEŇ – PARDUBICE 1:0ss (0:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 45:00 Votípka.
Rozhodčí: Norek, Jindřich. Vyloučení: 3:2. Využití přesilovek: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 24:24.

Sestava Plzně: Hrubý (Cígler) – Hýbl, Štípek, Lokajíček, Šlechta, Kaluba, Myslík – Šmídl, Tarantík, Votípka, Rosič, Trapp, Vlasák D., Reiser, Miksan, Bouší, Blažekovičová.

První vzájemný souboj čtyřutkání svedli starší žáci. Ti se od konce uplynulého roku připravují s pozměněnou trenérskou dvojicí. Pavla Štulce, vzhledem jeho vytíženosti nahradil Libor Hrubý. Na pozici asistenta trenéra zůstává Petr Bočan starší. Oba trenéři na zápas nominovali 2 brankáře a 16 hráčů do pole. Z toho pětice zúčastněných stále spadá do kategorie mladších žáků a tímto zápasem si odbyla svoji premiéru v kategorii výše.

Zápas samotný byl velice vyrovnaný. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a šance střídala šanci. Jediné, co tomuto zápasu chybělo, byly branky. I po 36 minutách hry platil bezbrankový stav. O vítězství tak musela rozhodnout samostatná střílení. V jako jediný uspěl Matěj Votípka a spolu s brankářem Davidem Hrubým, který lapil všechny tři pokusy soupeře, přisoudili výhru Plzni.

Hodnocení kapitána Tomáše Tarantíka: „Jsme velice rádi, že jsme tenhle těžký zápas dotáhli do vítězného konce. A to i přes to, že nám chyběla spousta hráčů. Ať už ze zdravotních důvodů či z účasti na campu reprezentace U14. Ovšem nejsme vůbec spokojeni s výkonem předvedeným na hřišti. Jsme toho názoru, že každý hráč umí zahrát daleko lépe. Doufáme, že se co nejdříve dáme zase dohromady. Rád bych ovšem vyzdvihnul brankáře Davida Hrubého, jenž nás velice podržel. A kluky z mladších žáků, kteří nám přišli na pomoc. Dle mého a názoru trenéru byli z nás nejlepší.“

Plzeňští před blížícím se finále MČR SŽ v Českých Budějovicích chtějí být připraveni co nejlépe. Přípravné utkání odehráli i v neděli 23. února. Třemošnou porazili 7:4 (2:2, 5:2, 0:0). Střelci branek: Reiser 2, Vlasák, Tarantík, Bouší, Trapp, Votípka.

Mladší dorost: PLZEŇ – PARDUBICE 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 0:47 Vobruba (Thán), 17:28 Nejedlý (Ulč), 18:20 Kovářík (Ulč), 29:35 Sloup (Majer) – 1:50 Pelikán (Kendík), 2:27 Tajovský, 36:19 Česák (Tajovský).
Rozhodčí: Norek, Jindřich. Vyloučení: 4:4. Využití přesilovek: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 37:31.

Sestava Plzně: Hrubý (od 16. Oplt) – Nejedlý, Kovářík, Samec, Jirka, Tůma – Majer, Ulč, Sloup, Plic, Thán, Vobruba, Vlasák D., Šilhavý, Salfický.

Druzí nastoupili mladší dorostenci. Svěřence trenéra Kováříka čekal čtvrtý domácí zápas v zimní přípravě. Do utkání bylo připraveno 14 hráčů do pole a dva gólmani. Mezi nimi i Dominik Vlasák a David Hrubý, kteří již měli za sebou jedno klání. Plzeňané se po necelé minutě dostali do vedení. Jakub Vobruba stál ve správnou chvíli, na správném místě a dorazil Thánovu střelu za záda pardubického brankáře. Domácí se z vedení dlouho neradovali. Protože Pardubice vyrovnali hned v dalším střídání. Střelcem branky byl Ondřej Pelikán, který si proběhl celé hřiště a sám před brankářem se nemýlil. Dalším šokem pro domácí byla branka Tomáše Tajovského, který šťastně prostřelil Hrubého.

Do druhé třetiny nastoupili domácí se změnou v brankovišti a se zlepšením svého výkonu. Brzy přišlo vyrovnání. To zařídil přesnou střelou v přesilové hře Tomáš Nejedlý. Neuběhla ani minuta a branka obránce Martina Kováříka poslala domácí znovu do vedení. Plzeň tak oplatila svému sokovi obrat utkání z první třetiny. Náskok dvou branek zařídil Mečounům Pavel Sloup, který se 25 vteřin před koncem nejlépe zorientoval na soupeřově brankovišti. Hra byla dále vyrovnaná. Pardubice i Plzeň měli v této části i dvě početní výhody. V dobrém světle se předváděli gólmani obou týmů.

V závěrečné třetině ubylo šancí Plzně a hostující hráči byli nebezpečnější. Několikrát se dokázali protáhnout či prokličkovat před brankáře Oplta, ale kýžený gól nepřicházel. Branka padla přibližně v polovině poslední třetiny po skryté střele Josefa Česáka od modré čáry. Pardubičtí se dále pouštěli do útočných výpadů, zkusili hru v šesti hráčích, ale Plzeňané si závěr utkání pohlídali a mohli se radovat z výhry.

Hodnocení kapitána Tomáše Nejedlého: „Utkání začalo dobře, dostali jsme se brzy do vedení. Bohužel jsme v zápětí dvakrát inkasovali. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb a začal se projevovat vyšší počet domácích hráčů. Přesto jsme se nevyvarovali zbytečných faulů v útočném pásmu. Utkání jsme díky dobré práci v předbrankovém prostoru soupeře a výbornému výkonu Tondy Oplta v naší brance dovedli do vítězného konce. “

Fotky ze zápasu od Miroslava Nejedlého naleznete zde.

Fotky ze zápasu od Josefa Česáka naleznete zde.

Starší dorost: PLZEŇ – PARDUBICE 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3:52 Pauer (Vít), 7:32 Papán (Kunzmann), 26:24 Kunzmann (Davídek), 32:44 Kunzmann (Hnízdil), 36:15 Hanuš (Vlasák).
Rozhodčí: Martis, Jindřich. Vyloučení: 5:3. Využití přesilovek: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 39:9.

Sestava Plzně: Návara (Novický) – Hanuš, Bláhovec, Davídek, Papán – Vít, Pauer, Vlasák J., Pokorný, Voves, Kamien, Kunzmann, Hnízdil, Hrbek.

Do třetice všeho dobrého se utkali starší dorostenci. Plzeňané nastoupili v téměř kompletním kádru. Na některá utkání podzimní části totiž nedali dohromady ani dvě pětičlenné formace. Skóre se poprvé měnilo ve 4. minutě. Po Vítově střele se z dorážky prosadil Jaroslav Pauer. Plzeň následně dostala výhodu přesilové hry. Tu sice nevyužila, ale dvě vteřiny po skončení početní výhody už Mečouni oslavovali. K odraženému balonku se dostal Julius Papán a umístěnou střelou zařídil Plzni dvoubrankový náskok. Pro hráče s číslem 6 to byla první trefa za starší dorost v sezoně.

Do druhé třetiny nastoupili domácí hráči se zmenšenou aktivitou. Přesto byli nadále lepším týmem na hrací ploše. Ve druhé části padla pouze jedna branka. A to z hole Martina Kunzmanna, který našel prostor nad betonem gólmana Třináctého a zvýšil stav utkání na 3:0.

Ve třetí třetině byli domácí znovu pány na hřišti a hra byla velmi jednostrannou záležitostí. Čtvrtou branku přidal znovu Martin Kunzmann, který brankáře hostí překonal bekhendovou kličkou. Poslední slovo měl Lukáš Hanuš, který si připsal poslední branku utkání. O nadvládě Plzeňanů v tomto zápase svědčí i poměr střel. 39:9 ve prospěch Plzně, z toho ve třetí třetině mířila na Jiřího Návaru pouze jedna střela.

Hodnocení Martina Davídka ml.: Pardubice nám zřejmě nechtěli ukázat týden před startem jarní části svou taktiku, proto asi nepřijeli v plné sestavě. Čehož jsme si všimli už při rozcvičce. Na druhou stranu, aspoň jsme si alespoň vyzkoušeli některé nové herní činnosti. Velmi slušně jsme také odehráli přesilové hry, které nám soupeř nabídl. Až na druhou třetinu, která byla z naší strany tragická, a to ve všech směrech, si myslím, že můžeme být spokojeni. Jak ze strany výsledkové, tak ze strany herního projevu.

I starší dorost měl o víkendu dva přípravné zápasy. Druhý odehrál v neděli na Kladně. Na asfaltovém povrchu to pro svěřence trenéra Davídka byla dobrá prověrka před boji v play-off. Jelikož starší dorostenci nevyhráli zápas venku v bitvách play-off už tři roky. Zápas skončil výhrou Plzně 4:2, po hattricku Jaroslava Pauera a trefě Jakuba Vovse.

Fotky ze zápasu od Josefa Česáka naleznete zde.