Pilsen Challenge vyhráli domácí hokejbalisté, česká dvacítka na závěr deklasovala Slovensko

V neděli končil letošní ročník turnaje Pilsen Challenge se čtyřmi zbývajícími zápasy na programu. Plzeň dokázala ovládnout i zbývající utkání proti Ružinovu, který se naopak vítězství nedočkal. Ve federálním derby dvou juniorských reprezentací pak přejela ta česká slovenskou rozdílem osmi branek.

ŠHBK Ružinov Bratislava 1:3 Česko U20

Od devíti hodin odstartoval první nedělní souboj mezi Ružinovem a českou juniorskou reprezentací. Češi vstoupili do zápasu aktivně a zásluhou plzeňského Marka Švarce se dostali hned v šesté minutě do vedení. Krátce poté navíc hráli přesilovou hru 5 na 3, v té ale udeřit nedokázali. Akorát, když to vypadalo, že se hra trochu vyrovnala, vstřelil Jiří Krejsa druhou branku českého týmu. Bohužel pro něj ale krátce po hvizdu rozhodčích, kteří přerušili hru a tudíž nemohli jeho gól uznat.

V úvodu druhého poločasu už ale čeští mladíci skórovali regulérně, jmenovitě se trefil David Šrámek. Bratislava sice dokázala zareagovat a jedenáct minut před koncem utkání vstřelil Ján Križan kontaktní gól, Češi ale rázně odmítli možnou dramatickou koncovku a hned po osmi sekundách jim vrátil dvougólový náskok Filip Förstl.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.


Slovensko U20 3:2 Švýcarsko

Druhé utkání finálního dne začalo poměrně zostra. Hned ve druhé minutě totiž utekl švýcarské obraně Filip Lukáč a přesnou ranou na bližší tyč nachytal špatně stojícího Melligera. Švýcaři se ale dokázali otřepat a v průběhu prvního poločasu ještě vyrovnali zásluhou Larse Henziho.

Po přestávce začali aktivněji Švýcaři a Kris Röthlisberger v pětadvacáté minutě dokonal obrat po samostatném úniku. Slovensko se ale nenechalo zahanbit a ztracené vedení si vzalo zpět. Během tří minut se trefil Matúš Kohúta Peter Kapralčík a na tyto branky už Švýcarsko odpovědět nedokázalo ani v závěrečné powerplay.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.


HBC Plzeň 3:1 Ružinov

Utkání mezi Plzní a Bratislavou odstartovalo také ve vysokém tempu. Ve druhé minutě nejprve nastřelil tyčku Slovák Matejík, chvíli nato už ale mířil na druhé straně „do černého“ Michal Slanec. V desáté minutě navíc domácí hokejbalisté využili přesilovou hru, když se na modré utrhl Michal Edl a povedenou kličkou vyzrál i na brankáře Brečku.

Ještě v závěru prvního poločasu dokázal slovenský tým snížit, když si střelu Jána Križana nešťastně srazil do vlastní brány Jan Marek. Kontaktní branka samozřejmě vlila Slovákům do žil novou krev a v úvodu druhé půle za to zkusili vzít, přesilovou hru ale využít nedokázali, naopak je proti střele při Gřonkově úniku zachránila branková konstrukce. V devětadvacáté minutě už ale ani tyč nepomohla, když se po Krchově přihrávce před branku trefil Ondřej Malý.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.


Česko U20 8:0 Slovensko U20

Měření sil české a slovenské dvacítky dopadlo pro český tým velmi příznivě. Přes opatrný začátek se totiž Češi dostali v první půli do dvoubrankového vedení. Nejprve se trefil Miroslav Franěk, který dorážel Zvonkovu ránu, poté ještě před sirénou navyšoval David Šrámek. To ale nebylo nic oproti tomu, co mělo ještě přijít po přestávce.

Druhý poločas totiž nabídl přítomným divákům skutečné gólové hody českého týmu. V pětadvacáté minutě se procedil nenápadnou ránu za Bolibruchova záda plzeňský Ondřej Benedikta v dalších šesti minutách zaznamenali jeho spoluhráči další čtyři branky. Nejprve udeřil Filip Förstl při přečíslení, poté dorážel z voleje do odkryté branky Jan Černý a na něj navázal ještě přesnou ranou zápěstím Tomáš Jiřík a další dorážkou Miroslav Franěk. V samém závěru se od modré ještě jednou trefil Jan Černý a završil tak úspěšnou druhou půli z pohledu české dvacítky.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.