Plzeň otočila souboj s českou dvacítkou, Švýcaři si připisují dvě výhry s nulou

Druhý den Pilsen Challenge už byl o poznání rušnější. Na programu bylo totiž hned pět zápasů a do hry se tedy zapojily všechny týmy. Švýcaři si po páteční prohře s Plzní poradili jak s Ružinovem, tak s českou dvacítkou. Ta nakonec nestačila v pohledném utkání ani na domácí Plzeň.

ŠHBK Ružinov Bratislava 2:4 Slovensko U20

Úvodní duel sehrály dva slovenské celky, a sice bratislavský Ružinov a reprezentace hráčů do 20 let, která se poctivě připravuje na letošní domácí šampionát. Do utkání vstoupil aktivněji Ružinov, který také zásluhou Miroslava Behúla otevřel skóre, slovenská dvacítka ale vzápětí odpověděla. Marek Ščasný dostal až příliš času s míčkem před brankářem Brzňákem, který ho sice na poprvé vychytal, na dorážku už ale stačit nemohl a vyrovnání nezabránil.

Slovenská dvacítka promarnila ve zbytku první půle minutovou přesilovou hru 5 na 3, a rozhodě tak bude mít na čem pracovat. Po přestávce navíc rychle inkasovali, když se z bezprostřední blízkosti prosadil Emil Bakoš. Reprezentanti ale dokázali hned po 12 sekundách vyrovnat, když rychlou akci zakončoval přesnou střelou k levé tyči Matúš Kohút. To vše ještě v první minutě druhého poločasu.

Ružinov inkasoval v koncovce utkání ještě dvakrát, jednou z hole Emila Fečka, poté si připsal svoji další trefu Matúš Kohút. „Sám jsem byl překvapený, jak jsme hráli dobře. Musím přiznat, že naší výhru jsem moc nečekal, ale po první půli jsem věřil, že na ně máme,“ prohlásil po utkání dvougólový hrdina zápasu, Matúš Kohút. „Sice to zní jako klišé, ale já jsem opravdu rád, že jsem mohl pomoci k vítězství týmu a kdo ty góly vstřelil teď není vůbec důležité,“ dodal skromně.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.


Česko U20 0:2 Švýcarsko

V dalším utkání se představila také juniorská reprezentace České republiky, která změřila síly se Švýcary. Poměrně vyrovnaný první poločas vyhráli Švýcaři, kteří se ujali vedení díky dorážce Stefana Ridlisbachera. Ti jinak hrozili spíše z brejků, jelikož větší dobu hráli s míčkem Češi, ti ale naráželi na dobře chytajícího Melligera ve švýcarské brance.

I druhá půle byla víceméně o bušení do vrat v podání českého národního týmu, když už ale Melligera překonali, narazili na brankovou konstrukci. Výborný výkon podal také brankář Majerníček, který zlikvidoval několik dobrých příležitostí soupeře, ještě jednou však těsně před koncem utkání kapituloval. Mathias Beiersdorfer zakončoval střelou bez přípravy rychlý brejk hostů a pojistil tak švýcarské vedení.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.


Slovensko U20 0:4 HBC Plzeň

Další zápas svedl dohromady domácí tým HBC Plzeň se slovenskými juniory, pro které už to bylo druhé sobotní utkání. Plzeňané tedy v úvodu převzali iniciativu a po deseti minutách hry se také po přesné dělovce Lukáše Hofmeistera dostali do vedení. To mohli rychle navýšit, Krpala však ve velké šanci vychytal Bolibruch a Kejř nastřelil jen tyčku slovenské branky.

I po přestávce se Slováci víceméně bránili a opět inkasovali. Michal Slanec napřáhl na modré čáře a tvrdou střelou překonal slovenského brankáře. Plzeňané se postupem času dostávali do dalších a dalších šancí, ze kterých také v závěru vytěžili ještě dvě branky. Nejprve se trefil Marek Forejt, v poslední minutě pak dorazil míček přes ležícího Bolibrucha Michal Slanec, a stanovil tak konečný výsledek na 4:0 pro Plzeň.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.


Švýcarsko 0:2 ŠHBK Ružinov Bratislava

Ve čtvrtém utkání se představil Ružinov, který dopoledne podlehl slovenské dvacítce a Švýcaři, kteří už měli za sebou kromě výhry nad českými juniory také páteční zápas s Plzní. Ružinov svoji první větší šanci nedokázal přetavit v úvodní branku, a ta tak přišla na druhém konci hřiště z hole Yannicka Sterchiho, který těžil z výborné přihrávky Larse Henziho.

Minutu a půl před první sirénou navíc dokázal tečovat Aegerterovu ránu od modré Ismael Métroz tak šikovně, že míček skončil za zády brankáře Brečky. Bratislavští měli ve druhém poločase k dispozici tři přesilové hry, na Fankhausera ale vyzrát nedokázali a ten si tak díky 24 úspěšným zákrokům mohl připsat podobně jako dopoledne jeho kolega Melliger tzv. shut-out neboli čisté konto.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.


Česko U20 1:2 HBC Plzeň

Poslední zápas sobotního programu nabídl skutečně zajímavý duel, utkal se totiž domácí HBC Plzeň a česká reprezentace do 20 let, v jejímž týmu nechyběla čtveřice plzeňských hráčů – Lukáš Vodrážka, Josef Frajdl, Marek Švarc a Ondřej Benedikt. Marek Forejt navíc figuruje mezi náhradníky a Martin Kovářík je členem trenérského dua společně s Jiřím Mašíkem.

Dvacítka se dostala do vedení už v šesté minutě, kdy se prosadil přesnou střelou po vyhraném buly Ondřej Nespěšný, což byla pro Plzeň vůbec první obdržená branka na turnaji, brankář Petr Kráčina ale dokázal inkasovanou branku nejlepším možným způsobem vynahradit, a sice asistencí u vyrovnávací branky Jaroslava Kejře při přesilové hře z úvodu druhého poločasu.

Hru v početní převaze si následně vyzkoušeli také čeští mladíci, zužitkovat ji ale nedokázali a byť si vytvářeli dobré šance, ve vlastním oslabení opět inkasovali. Stanislav Valenta stál na konci plzeňské kombinace do prázdné branky a tři a půl minuty před koncem dokonal plzeňský obrat. V dramatickém závěru už další branka nepadla a Západočeši tak těsný náskok udrželi až do konce.

“Rozhodně to nebylo nic jednoduchého. Byl to lepší tým než Švýcaři, my jsme se proti nim trápili i proto, že nejsme tak sehraní,“ řekl po utkání proti „svému“ týmu Ondřej Benedikt. „Je to výzva, když víš, jak hrajou a znáš každého proti komu nastupuješ. Bylo to opravdu hodně zajímavé,“ popsal své pocity po utkání mladší z bratrského dua Benediktů, které stálo v sobotním utkání proti sobě.

Prohlédněte si podrobnosti a fotogalerii z utkání.