Martin Davídek: Budeme podávat co nejlepší výkony a porveme se o dobrý výsledek!

Druhým v sérii hodnocení uplynulého podzimu je trenér staršího dorostu Martin Davídek. Ten má během dvou roků u této kategorie medaile za 3. a 2. místo. Prvenství mu však schází. Ale podle kladné posloupnosti konečných umístění za jeho působení, se na titul můžeme v květnu těšit!

Jak hodnotíte podzimní část sezony u staršího dorostu? Odpovídá umístění v tabulce předváděným výkonům?
Jsem celkem spokojený Vzhlede k velké marodce, jsme odehráli většinu utkání v jedenácti hráčích. Výsledky jsou proto vcelku lichotivé. V domácím prostředí jsme nenašli konkurenci a vyhrávali rozdílem třídy, na venkovních hřištích se nám už tolik nedařilo. Výsledky tak odpovídají předvedené hře.

Který podzimní zápas se vám nejvíce povedl? A proč mu dáváte tuto nálepku?
Nejlepší zápasy jsme odehráli doma s Ústím, Kladnem a Poličkou, kdy jsme soupeřům nedali žádnou šanci a vyhráli jsme rozdílem třídy. Z venkovních utkání asi na Kladně, kde jsou tradičně zápasy s nábojem až do konce.

Teď naopak. Které utkání označujete za nejhorší?
Nepovedl se nám zápas v Pardubicích, tam jsme vůbec na domácí nenašli zbraň a byli jsme zoufalí.

Který hráč by si zasloužil ocenění „nejlepší hráč staršího dorostu na podzim 2013“?

Nejlepšího hráče staršího dorostu určovat nebudu. Co se týká našich hráčů, hrajeme týmově. Nebylo by fér vyzdvihovat jednotlivce.

Kdy a jakým způsobem jste odstartovali přípravu? Co máte v tomto období dále v plánu?
Začali jsme soustředěním v Žinkovech. Kde jsme se zaměřili na rozvoj rychlosti, výbušné síly, dále bylo na programu hraní her (fotbal a florbal), výběhy v terénu, trocha gymnastiky, posilování a rozvoj vytrvalosti. K dispozici byl relaxační bazén a sauna, takže pohoda do začátku přípravy. V lednu máme dále na programu suchou přípravu v naší hale a trénink vedený bývalým zápasníkem a gymnastkou se zaměřením na rozvoj síly, core stability (forma úpolových her) a nápravní a protahovací cvičení. Zápasy odehrajeme s U18, U16, Svítkovem, Pardubicemi a možná dvojutkání s Kladnem. Hráči ročníku 1995 odehrají s „A“ mužstvem turnaj Pilsen Challange.

Jaký jste si vytyčili cíl pro jarní část soutěže? Předpokládám, že vytoužený titul.
Oproti předchozím dvěma sezonám, kdy jsme hned na počátku vyhlásili boj o titul a vždy nám to o chlup uteklo, jsme letos vyhlásili jinou taktiku. Soustředit se v hlavách na každý zapas zvlášť a postupně dojít třeba až do finále. To je však moc daleko a cesta je dlouhá.

Starší dorost je v posledních letech nejúspěšnější kategorií v klubu. Od sezony 2008/2009 (zatím poslední prvenství v Extralize SD – pozn. red.) vždy týmy v této kategorii skončily na medailových pozicích. Čím si vysvětlujete úspěšnost této kategorie v posledních čtyřech sezonách?
Myslím si, že dobrým složením mužstev, příkladná práce v klubu s mládeží, zázemím…

O uplynulém víkendu nastoupili za reprezentaci do osmnácti let čtyři vaši svěřenci. Julius Papán, Lukáš Hanuš, Jiří Návara a váš syn Martin Davídek mladší. Bratři Novičtí jsou také členy širšího kádru U18 pro červnové MS. Repre U20 se také opírá o hráče, které vedete, nebo jste vedl. Když budete odpovídat naprosto neskromně, máte na jejich dobrých výkonech velký podíl?
Řekl bych, že mám spíše štěstí, že mohu pracovat s takovými hráči. Chtějí na sobě pracovat, jsou ctižádostiví. Byla a stále tu je výborná parta. Doufám, že se moji svěřenci v Reprezentaci U18 i v U20 (a to i ti bývalí) dostanou na Mistrovstí světa.

Co vzkážete svým svěřencům a divákům, kteří navštěvují vaše zápasy, pro jarní část sezony?
Budeme podávat co nejlepší výkony a porveme se o dobrý výsledek! Pro diváky do play-off opět chystáme nějaký přestávkový program a soutěže. Přijďte nás povzbudit na naší cestě za titulem !!!