Hodnocení víkendu: Áčko zlomilo špatnou sérii vítězstvím s Třincem, vyhráli také dorostenci

P L Z E Ň – Přelom listopadu a prosince byl pro plzeňské barvy velice příznivý. Vítězství slavili po menší odmlce muži, kteří zdolali na domácí půdě Třinec, radovali se také starší i mladší dorostenci spolu s áčkem mladších žáků. Tímto víkendem skončila podzimní část sezony.

Muži

Plzeň se v souboji s Třincem po pěti prohrách konečně mohla radovat z vítězství za tři body. Poslední kolo před zimní pauzou se jí podařilo vyhrát nejtěsnějším rozdílem 2:1 po brankách Jiřího Kavalíra a Michala Slance. Hosté ve velmi emotivním utkání jen snížili zásluhou Římana sedm minut před koncem, na vyrovnání už ale nedosáhli a z daleké cesty si nevezli zpět domů ani bod.

Sobota 30. listopadu: HBC Plzeň – HBC Enviform Třinec 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Plzeňané začali dobře a rychle se ujali vedení, povrch jim ale příliš nesvědčil, Jihlava záhy vyrovnala a získala herní převahu. „V podobném duchu probíhala i druhá třetina, nijak excelentně ale nehráli ani domácí, takže v ní žádný gól nepadl,“ řekl po utkání Dominik Vít. V závěrečném dějství se Jihlavští zápas z protiútoku dokonce otočili, Plzeň ale zlepšila svůj výkon, bleskově vyrovnala a pár chvil před koncem dokonce vstřelila vítězný gól, čímž předešla nájezdové loterii.

Sobota 30. listopadu: SK TOPTRANS Jihlava – HBC Plzeň 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mladším dorostencům končila nadstavbová část letošní sezony venkovní odvetou s Jindřichovým Hradcem. Zápas měl dle očekávání jednoznačný průběh, i když se domácí po první třetině ještě drželi na dostřel. V té druhé pak ale inkasovali hned třikrát a v závěrečné třetině ještě jednou. O jasné převaze Plzeňanů vypovídá i poměr střel na branku 5:50 z pohledu domácích.

Neděle 1. prosince: TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec – HBC Plzeň 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci A

A-tým mladších žáků zakončil podzim výhrou v Dobřanech, a před zimní přestávkou tak zůstává bodově stoprocentní. Po vyrovnané první třetině, která skončila výsledkem 1:1 utekli mladí mečouni do vedení ve druhé části, kdy zaznamenali dvě branky. Stejný počet pak domácím nastříleli také v závěrečné třetině a byť sami ještě jednou inkasovali, stačilo jim to na pohodlné vítězství v poměru 5:2.

Neděle 1. prosince: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci B

Poslední podzimní zápas čekal také béčko mladších žáků, kteří zamířili do Třemošné. Soupeř byl ale silnější a svoji převahu dokázal v první třetině přetavit hned v osmibrankové vedení. To pak ještě o čtyři branky navýšil ve druhé třetině a o jednu v té poslední. Domácí přestříleli mečouny vysoko 86:18. Hostům se nepodařilo využít ani jednu ze svých přesilových her, to Třemošná jednu početní výhodu využila.

Neděle 1. prosince: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 13:0 (8:0, 4:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.