Hodnocení víkendu: A-tým a starší dorost si ze hřišť soupeřů vezou pouze bod

Jednotlivé kategorie měli před sebou předposlední kola soutěží v podzimní části. A-tým neukončil sérii proher po prohře v samostatných stříleních. To samé jako mužské Áčko stihlo starší dorostence, kteří sehráli nepříliš vydařené utkání na pražské Palmovce. Mladší dorostenci zas sehráli dvojutkání a žákovské výběry získali 6 bodů z devíti možných.

Muži

Mužské Áčko svoji mizérii neukončilo ani v Letohradu. V první části byli jasně aktivnější Mečouni, ale hlavně díky výbornému Šimarovi v brance domácích branka nepadla. Postupně se hra vyrovnala. Navrch však stále měli Plzeňané. V základní hrací době branka nepadla a utkání musela rozhodnout samostatná střílení, které rozhodl až v 8. sérii domácí Krejsa. Hrdinou utkání byl beze sporu brankář Jan Šimara, který pochytal 46 střel a 8 penaltových pokusů. Pro Východočechy to bylo teprve třetí vítězství v sezoně, z toho dvakrát odcházeli ze zápasu šťastnější právě po nájezdech.

Sobota 23. listopadu:SK Hokejbal Letohrad - HBC Plzeň 1:0ss (0:0, 0:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Starší dorostenci vyrazili v sobotu na pražskou Palmovku. Tam se střetli s týmem Kova. A jako A-tým odešli ze zápasu poraženi po samostatných stříleních. I přes soustavný tlak Mečounů se Kovo v první třetině ujalo vedení. Ve druhé třetině několikrát zachránil svůj tým brankář Návara. Mečouni si komplikovali situaci zbytečnými fauly a stav utkání srovnali až v poslední periodě. Trefil se Dominik Vít. V nájezdech byli přeci jen úspěšnější domácí. Plzeň i přes porážku zůstává na stříbrné pozici v tabulce.

Sobota 23. listopadu:TJ Kovo Praha - HBC Plzeň 2:1ss (1:0, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Svěřence Martina Kováříka čekal po týdenní přestávce znovu dvojzápas. V sobotu Plzeňané hostili Zliv, která jim v minulém utkání dala velkou lekci z produktivity a zvítězila 1:0. Tentokrát se Mečouni ujali vedení už v druhé minutě. Domácí oproti předešlým zápasům zlepšili svoji koncovku a po celou dobu utkání se prezentovali pěknými herními kombinacemi. Utkání skončilo výsledkem 13:0. Do statistik se výrazně zapsali kapitán Tomáš Nejedlý (4+2) a Tomáš Majer (1+7).

Druhé utkání nabídlo podobnou podívanou, ale naprosto rozdílný výsledek. Mečouni téměř nepouštěli Pražany z jejich obranného pásma, přesto se nedostávali do dobrých příležitostí. Kovo se z ojedinělé situace dostalo do vedení a pak ještě zlepšilo obranu, která se stala téměř neprostupnou. V poslední třetině tlak Plzeňanů postupně sílil. A když už se zdálo, že utkání budou rozhodovat samostatná střílení (jako u jejich starších kolegů), tak se trefil Dominik Šilhavý. Plzeňané, podporováni výtečnou diváckou kulisou tak vydřeli vítězství 2:1.

Sobota 23. listopadu:HBC Plzeň - Zliv 13:0 (3:0, 4:0, 6:0)

Podrobnosti o utkání

Neděle 24. listopadu:HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 2:1 (0 :0, 1:1, 1:0 )

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Mečouny čekal zápas v domácí hale proti Buldokům ze Stříbra. Hráči vedení Pavlem Štulcem nakonec dosáhli vysoké výhry 11:3, kdy Stříbro své branky rozdělilo do každé třetiny. Nejvíce bodů si připsal kapitán Tomáš Tarantík, který dvě branky sám vstřelil a na pět asistoval. I přes vítězství zůstávají Plzeňané druzí, na vedoucí Dobřany ztrácí tři body.

Neděle 24. listopadu:HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 11:3 (3:1, 4:1, 4:1 )

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladším žákům se na jihu Čech podařilo vybojovat tři body. Získal je A-tým, který zvítězil na hřišti Pedagogu České Budějovice 1:6. Hattrick si připsal Marek Reiser. Svěřenci Lubomíra Henricha mají na svém kontě po deseti zápasech plný počet bodů a skóre 105:6.

B-tým mladších žáků cestoval do Písku. Druhému týmu tabulky nedokázali nejmladší Mečouni vstřelit branku a prohráli 6:0. Hráči vedení Martinem Kalubou a Michalem Sýkorou si však stále drží 5. pozici se ziskem šesti bodů.

Neděle 24. listopadu:SK Pedagog České Budějovice - HBC Plzeň 1:6 (0:2, 1:1, 0:3 )

Podrobnosti o utkání

Neděle 24. listopadu:HC Švantlův Dvůr Písek - HBC Plzeň B 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího týdne:

Sobota – 30. listopadu
  • Muži: Plzeň – Třinec (17:00)
  • Starší dorost: Jihlava - Plzeň (14:00)
    • Neděle – 1. prosince
      • Mladší dorost: Jindřichův Hradec - Plzeň (14:00)
      • Mladší žáci: Třemošná – Plzeň B (10:30)
      • Mladší žáci: Dobřany – Plzeň (13:30)