Plzeň jede na východ Čech, čeká ji Letohrad

L E T O H R A D – Osmí Plzeňané zamíří k sobotnímu utkání na půdu posledního Letohradu, který neprožívá zrovna vydařenou první polovinu sezony. Mečounům se ale v posledních utkáních také zrovna příliš nedaří, a nelze ji tak považovat za jasného favorita.

Sk Hokejbal Letohrad vs. HBC Plzeň, sobota 23.11. od 13:00

Oba soupeři se už v letošní sezoně jednou utkali – 14. září nad Letohradem Plzeň vyhrála 4:0 ve svém prvním domácím utkání v sezoně. Letohradští ale doufají, že se jim povede něco podobného. „Musíme využít našeho domácího prostředí a povrchu, který by Mečounům nemusel zrovna vyhovovat. Stále si však uvědomujeme sílu Plzně a proti jejich rychlostnímu hokejbalu to nebude žádný med, tak uvidíme,“ burcuje před utkáním Filip Červinka.

V brance domácího týmu by měl naskočit Jan Šimara (88,7%), který letos ještě nechyběl a odchytal všech 12 utkání, při nichž ze 407 střel obdržel 46 gólů. Domácí pak sázejí na Jana Marka (91,04%), který stejně jako Šimara naskočil do všech zápasů jako první brankář, několikrát už ale své místo během hry přepustil Kráčinovi nebo Novickému. Markova bilance je 25 inkasovaných branek z 279 střel a s takovou se řadí na pátou pozici v hodnocení ligových brankářů.

Nejproduktivnějším hráčem Letohradu je David Halbrštát (4+4), který je současně nejlepším střelcem týmu a spolu s Michalem Kovářem (1+4) také nejčastějším asistentem. U Plzně je situace obdobná, v pozici nejlepšího střelce a asistenta se nachází jedenáctibodový Jaroslav Kejř (5+6).

Textový online přenos nalzenete zde.



Program příštího týdne:

Sobota – 23. listopadu
  • Muži: Letohrad – Plzeň (13:00)
  • Starší dorost: Kovo Praha – Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Zliv (12:30)

Neděle – 24. listopadu
  • Mladší dorost: Plzeň – Kovo Praha (16:30)
  • Mladší žáci A: České Budějovice – Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci B: Písek – Plzeň (12:00)