V šanci na postup stále věřím, říká Julius Papán o situaci v mladším dorostu

Předešlou sezonu přebíral kapitánské céčko před jarní části. S tím nastupoval i do letošní sezony v mladším dorostu. Julius Papán si však svými výkony řekl o nominace na zápasy starších dorostenců. Spolehlivý obránce, který se nebojí zaútočit, bojuje také o místo v národním týmu do 18 let.

Do sezony jsi jako kapitán vedl družstvo mladších dorostenců. Kde by si hledal příčiny toho, že se mladší dorost nachází až na 3. místě skupiny Jih a má už jen teoretickou šanci na postup do bojů o medaile.
Za tu příležitost být kapitánem, jsem určitě rád. Příčiny? To se dá těžko posuzovat, protože na trénincích se snažíme, co můžeme. Je to možná proto, že jsme naše zápasy neodehráli nejlépe a sebevědomí mohlo jít postupně dolů. V šanci na postup stále věřím, i když už není stoprocentní.

Které zápasy byly nejméně povedené. Výkon z jakého utkání tě nejvíce mrzí?
Určitě se nám nepovedl zápas s Budějovicemi a Hostivaří. V obou zápasech jsme měli ten "náš" plast což byla možná výhoda, ale obě utkání jsme nezvládli. Doma s Českými Budějovicemi po dvou inkasovaných brankách nás zastrašili a zápas se zlomil v náš neprospěch. A s Hostivaří při nás stála obrovská smůla. Tam jsme celkem 3x šli do vedení a stejně zápas ztratili po smolném vlastním gólu.

Formát Extraligy MD je od letošní sezony pozměněný. Soutěž je rozšířena z 12 na 25 týmů a základní část rozdělena do tří skupin. Jaký máš názor na změnu soutěže a jaké jsou výhody a nevýhody nového systému?
Tento systém se mi určitě nelíbí. Doslechl jsem se, že některé kluby by neměli na dopravu do nějakých delších vzdáleností, což je škoda. A podle mě by se do hokejbalu mělo začít trochu víc investovat. Proto se asi přišlo o to nejlepší!

Ty jsi se však nezúčastnil posledních dvou utkání mladšího dorostu. Máš odehráno 6 utkání ve starší kategorii. Kde tě budeme vídat častěji?
Myslím, že mě teď asi uvidíte jen ve vyšší kategorii. Ale když bude potřeba, tak mladším vrstevníkům mile rád pomůžu.

A která ze sezon ti nejvíce pomohla v individuálním hráčském růstu?
Každá sezona má nějaký přínos. Snažím se pracovat na fyzičce, zdokonalovat své dovednosti s hokejkou a prostě všechno co mi tělo dovolí (smích).

Přibližně sedm měsíců zbývá do juniorského mistrovství světa v Bratislavě. Tvé jméno figuruje v nominaci na kemp U18, který se bude konat druhý prosincový víkend v plzeňské hale. S jakými cíli budeš nastupovat do kempu a jak vidíš své šance v účast na šampionátu? Je právě tahle vidina tvým hnacím motorem?
Cíl mam jasný. Dostat se právě na tento šampionát v Bratislavě. Proto na sobě pracuji, seč to jde. Když budu ještě víc makat tak si myslím, že šanci mám.

Čeho bys chtěl v hokejbale dosáhnout?
Můj sen je vyhrát titul v Extralize SD, hrát v reprezentaci. Do budoucna si vybudovat pevné místo v A-týmu.