Marek Forejt: Venku musíme být důslednější a produktivnější

P L Z E Ň - V loňské sezoně působil jako kapitán u týmu staršího dorostu, který to dotáhl až do finále proti Pardubicím, letos se už ale Marek Forejt plně zabydlel v sestavě A-týmu. Mimo to se také objevil jako náhradník v nominaci na přípravný kemp národního týmu U20.

Čím to je, že se A-týmu v poslední době vůbec nedaří na hřištích soupeřů?
Myslím si, že se nám nedaří vozit body z venku hlavně kvůli nízké produktivitě, která nás provází v podstatě od začátku sezony. Se soupeři sice dokážeme držet krok, ale opustilo nás štěstí a dostáváme zbytečné góly vyplývající z naší nedůslednosti.

Co bude třeba změnit, abyste tu nepříznivou sérii protrhli?
Asi musíme začít především každý sám u sebe. Snažit se ze sebe na hřišti dostat maximum a dodržovat to, co po nás trenér chce.

Jaká je v kabině po nepovedeném víkendu nálada?
Nálada určitě odpovídá ztrátě šesti bodů, ale ještě není konec základní části a myslím si, že je stále dostatek času probojovat se do horních pater tabulky.

Na mistrovství světa do dvaceti let mohou mít týmy 5 hráčů na výjimku. Jak se na tuto možnost díváš?
Určitě to přidá na atraktivitě šampionátu, protože dostanou možnost hráči, kteří v extralize nastupují pravidelně už pár let, což je na jejich hře hodně znát. Asi to pomůže i týmu, vytvoří se větší konkurence a každý se bude chtít předvést na maximum a poprat se o místo v nominaci.

Pro kemp v Plzni jsi uvedený zatím jako náhradník podobně jako Josef Frajdl. Je pro tebe velké lákadlo se do konečné nominace na šampionát probojovat?
Lákadlo je to určitě obrovské, ale pro mě je momentálně důležité dát se po zranění do kupy a dostat se do nějaké formy, abych se o místo v reprezentaci vůbec mohl ucházet, protože zatím moje hra opravdu nevypadá tak, jak bych si představoval.

Co říkáš výsledkům staršího dorostu, kde jsi vloni dělal kapitána? Bude se opakovat vysoké umístění na medaili?
Výsledky staršího dorostu sleduji a upřímně jsem zvědavý, kam až to kluci letos dotáhnou. Zatím to mají myslím dobře rozjeté. Moc bych týmu pana Davídka přál titul, který nám loni utekl.


Foto: Karolína Kučerová