Mečouni se na domácí půdě střetnou s Mostem, v neděli zavítají do Vlašimi

P L Z E Ň / V L A Š I M – Výsledky plzeňského A-týmu jsou v posledních kolech jako na houpačce. Po dobré sérii z úvodu sezony čítající čtyři vyhrané zápasy v řadě začali domácí tříbodová vítězství prokládat porážkami z hřišť soupeřů.

HBC Plzeň vs. HBC Pento Most, pátek 8.11. od 19:00

Plzeňané zamířili do Mostu k prvnímu utkání letošní sezony, tehdy vyšli bodově na prázdno. Utkání Západočechům vůbec nesedlo, ale dokázalo je namotivovat ke zlepšení výkonů a nastartování zmiňované vítězné šňůry. Konečný výsledek tenkrát značil vítězství 2:0 pro Pento, které se nyní nachází v tabulce na čtvrté příčce.

Most dokázal získat v dosavadním průběhu soutěže 18 bodů, tedy o jeden bod více než plzeňští hokejbalisté, oba týmy mají navíc naprosto shodný počet vstřelených branek (25) a co se týče inkasovaných gólů, tam zůstávají Severočeši pozadu o dvě branky (20). Plzni se ale na domácí půdě daří, zatím zůstává dokonce stoprocentní při celkovém skóre 19:5.

Textový online přenos k utkání Plzeň – Most naleznete zde.

HBT Vlašim vs. HBC Plzeň, neděle 10.11. od 11:00

V neděli už pak hokejbalová extraliga pokračuje dalším kolem, ve kterém se naopak Plzeňané pokusí prolomit nepříznivou sérii na hřištích soupeřů. Nebudou to mít ale vůbec snadné, čeká je totiž současný obhájce mistrovského titulu, HBT Vlašim, současně třetí tým tabulky.

Plzeňané se budou opět spoléhat na svoji brankářskou jedničku, Jana Marka (92,24 %), který je v současnosti druhým nejlepším brankářem extraligy s průměrem 1,81 branky na zápas. Most zatím v brance pravidelně střídá Pavla Bréma (90,08 %) s Petrem Soukupem (93,65 %), Vlašim pak sází na Michala Straku (89,43 %), jehož průměr branek na zápas ale sahá až k číslu 2,60.

Útočnou produktivitu soupeřů Plzně táhne mostecký Čestmír Bruštík (8+4), respektive vlašimský Jan Střecha (8+4). V dresu Plzně je pak nejproduktivnější Jaroslav Kejř (4+4), kterého podporují Václav Polívka (3+4), Stanislav Valenta (4+2) a Jiří Benedikt (4+2).

Textový online přenos k utkání Vlašim – Plzeň naleznete zde.



Program příštího týdne:

Pátek – 8. listopadu
  • Muži: Plzeň – Most(19:00)
Sobota – 9. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí n. Labem (14:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Jindřichův Hradec (16:30)
Neděle – 10. listopadu
  • Muži: Vlašim – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Zliv - Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Plzeň A (11:00)