Hodnocení víkendu: Starší dorost do čela tabulky, A-tým poloviční

P L Z E Ň - První dvojzápasový víkend měl před sebou mužský A-tým, když hráči cestovali do Ústí nad Labem a poté doma hostili Kladno. Víkendový bodový výčet se mužům zastavil na čísle 3. Divokou přestřelku má za sebou mladší dorost po výsledku 14:6 a jejich starší spoluhráči se po výhře 10:2 ocitli na vrcholu Extraligy SD.

Muži

První víkendové utkání se Mečounům nepovedlo podle představ. Na půdě předposledního celku nedokázali vstřelit ani branku a prohráli 4:0. Plzeňané také poprvé v sezoně inkasovali více než 3 branky. Zajímavostí utkání je bezesporu také premiérových 27 odchytaných minut šestnáctiletého brankáře Tomáše Novického, který inkasoval jednu branku.

V neděli se už Mečouni radovali z plného bodového zisku. Kladenský Alpiq přehráli poměrem 7:3. I přes to, že prohrávali 1:0 a v 1. části toho svěřencům trenéra Kadaněho na hřišti mnoho nevycházelo. Utkání bylo velice zajímavé a o tom svědčí i bláznivých 42 vteřin mezi 26. a 27. minutou, kdy padly dvě branky na každé straně a postarali se o ně Marek Forejt s hostujícím Michalem Dědičem. Ještě o branku více si připsal plzeňský Václav Polívka, pro kterého to byly první trefy v mužské nejvyšší hokejbalové soutěži.

Sobota 19. října: Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Neděle 20. října: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 7:3 (0:1, 3:2, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Starší dorostenci vyzvali dosavadního lídra tabulky Poličku. Bitva o první místo byla však poznamenána velmi nízkým počtem hráčů na obou stranách. Na straně Plzně bylo k utkání připraveno 10 hráčů do pole, soupeř měl k dispozici ještě o dva hráče méně. Utkání bylo více-méně rozhodnuté už po 1. části, když na tabuli svítilo skóre 7:0. Úroveň hry šla poté rapidně dolů, tomu ostatně napovídá i průběh třetin. Hattrick se povedl domácímu Jaroslavu Pauerovi. Mečouni se tak dostali na první příčku Extraligy SD.

Sobota 19. října: HBC Plzeň – SK Kometa Polička 10:2 (7:0, 2:0, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Mladší dorostence čekal souboj s týmem Ďáblové Praha. Ti minulý víkend překvapivě obrali o bod silné České Budějovice, když zápas rozhodovala samostatná střílení. Mladí Plzeňané však na začátku nedarovali Pražanům mnoho ze hry a po dvou třetinách byl stav 7:1 ve prospěch hostů. Třetí třetina však byla o poznání horší. Mečouni trestuhodně chybovali v obranné fázi a nechali si v závěrečné fázi utkání nastřílet 5 branek. Hvězdou utkání byl útočník Lukáš Novický se statistikou 6 branek + 4 asistence.

Sobota 19. října: SK Ďáblové Praha - HBC Plzeň 6:14 (0:4, 1:3, 5:7)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Tým starších žáků nastoupil k zápasu ve Stříbře. Tomu, že zápas nebude jeden z nejjednodušších, nasvědčuje první vzájemný zápas sezony, kdy na stejném místě Mečouni vybojovali výhru 5:3. Tentokrát padla navíc jedna branka na každé straně. V desetigólovém utkání byli nakonec štastnější hostující hráči a odvezli si cenné 3 body.

Sobota 19. října: HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň 4:6 (1:1, 2:3, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

A-tým mladšího žactva stihl o víkendu dvě utkání. V obou se představil doma a hostil soupeře z jihu Čech. Svěřenci trenéra Henricha však zůstávají stále stoprocentní. V sobotu porazili Písek 10:0 a o tři branky více nasázeli v nedělním zápase Českým Budějovicím, který skončil výsledkem 13:1.

B- týmu mladších žáků se nepodařilo navázat na vítězství z uplynulého víkendu, kdy nejmladší Mečouni porazili Dobřany. V neděli do haly na Košutce podruhé za dva dny zavítalo družstvo Písku a odvezlo si plný bodový zisk po výhře 9:0.

Sobota 19. října: HBC Plzeň – HC Švantlův Dvůr Písek 10:0 (4:0, 2:0, 4:0)

Neděle 20. října: HBC Plzeň – SK Pedagog Č. Budějovice 13:1 (6:0, 3:0, 4:1)

Podrobnosti o utkání

Neděle 20. října: HBC Plzeň B – HC Švantlův Dvůr Písek 0:9 (0:3, 0:2, 0:4)

Podrobnosti o utkání

Program příštího týdne:

Sobota – 26. října
  • Muži: Vlašim – Plzeň (11:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Vstetín (17:00)

Neděle – 27. října
  • Mladší dorost: Zliv – Plzeň (?)