Hodnocení víkendu: Áčko porazilo Kert Park, starší žáci nasázeli Liticím dvacet branek

P L Z E Ň – Po prohře v Pardubicích bodovali muži opět naplno, když doma přejeli pražský Kert Park. Vydatně se o víkendu zapojila také mládež, která zaznamenala několik dobrých výsledků. Jediné zaváhání přišlo opět v Pardubicích, tentokráte však v kategorii staršího dorostu.

Muži

Domácí utkání s Kert Parkem Praha začalo o půl hodiny později než původně mělo, důvodem byl pozdní příjezd rozhodčích. Plzeňské však tato okolnost vůbec nepoznamenala, což potvrdili už ve 2. minutě brankou Zemana. Od té doby rozdíl mezi oběma týmy jen rostl až se nakonec výsledek zastavil po dvou gólech Jiřího Benedikta a trefách Švarce s Valentou na stavu 5:1. Za hosty už jen korigoval Kruček.

Pátek 11. října: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Starší dorostenci měli na druhý říjnový víkend naplánován trip na východ Čech. Nejprve se v sobotu utkali s Pardubicemi, kterým ale stejně jako před týdnem A-tým podlehli. Konkrétně výsledkem 4:1, když jedinou přesnou trefu Plzně obstaral Dominik Vít. V neděli se pak Západočeši přesunuli do nedalekého Hradce Králové, kde už slavili bodový úspěch. Napínavé a vyrovnané utkání rozhodl vítěznou brankou ve druhé třetině Švarc, který ještě dva dny zpátky skóroval v mužské extralize.

Sobota 12. října: HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 13. října: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mladší dorostence čekal zápas s Kovem Praha, který dokázali s přehledem dovést do vítězného konce. Hosté hrozili jen z ojedinělých protiútoků a Plzeňanům se navíc dařilo v přesilovkách, z nichž vytěžili první tři branky. O tom, že rozdíl ve výsledku mohl být ještě mnohem větší svědčí i fakt, že hosty hned pětkrát zachránila branková konstrukce.

Neděle 13. října: HBC Plzeň – TJ KOVO Praha 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Nejdrtivější výhru za hodně dlouhou dobu zaznamenali starší žáci, kteří sehráli zápas s Liticemi. Hostující mečouni byli od počátku do konce nesmírně efektivní, když dokázali vysokou střeleckou převahu (48:13) přetavit v rovných 20 branek!

Sobota 12. října: HBC Plzeň-Litice – HBC Plzeň 0:20 (0:7, 0:7, 0:6)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

A tým mladších žáků porazil v neděli písecký Švantlův Dvůr 0:9. Stejně jako jejich starší kolegové si dokázali mečouni vytvořit velkou střeleckou převahu, kterou postupně zhodnotili i co do počtu branek. Béčko pak sehrálo svůj zápas o den dříve. Na domácí půdě vyzvali v sobotu Dobřany a přestože také střelecky kralovali (34:8), výsledek už tak jednoznačný nebyl. Na výhru 3:1 to ale domácím přece jen stačilo.

Neděle 13. října: HC Švantlův Dvůr Písek – HBC Plzeň 0:9 (0:2, 0:3, 0:4)

Podrobnosti o utkání.

Sobota 12. října:HBC Plzeň B – TJ Snack Dobřany 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 19. října
  • Muži: Ústní nad Labem – Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Polička (14:00)
  • Mladší dorost: Ďáblové Praha – Plzeň (15:30)
  • Starší žáci: Stříbro – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci A: Plzeň – Písek (16:30)

Neděle – 20. října
  • Muži: Plzeň – Kladno (17:00)
  • Mladší žáci A: Plzeň – České Budějovice (16:30)
  • Mladší žáci B: Plzeň – Písek (12:00)