A-tým svede souboj s Kert Parkem, již v pátek večer!

Mečouny čeká zápasový cyklus. Ten bude rozfázovaný do tří dnů a hned tři týmy se představí v neděli. Na neděle měl dosud naplánované zápasy pouze mladší dorost. Muži přivítají ve své hale celek Kert Parku, úvodní buly je naplánováno na 19:00.

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha, pátek 11.10. od 19:00

Plzeňané budou psát další kapitolu mužské hokejbalové extraligy společně s Kert Parkem. Pražané jsou v posledních letech velmi častým soupeřem ve čtvrtfinále play-off. Kádr hráčů z hlavního města před sezonou opustily dvě velké opory, brankář Leoš Gerlich a kapitán Lukáš Plzák, který si zahrál i v dresu s mečounem na hrudi. Zkušenosti s plzeňským hokejbalem mají i další členové týmu soupeře. Například trenér Rostislav Kurfürst se po sezoně 2010/11 přesunul právě na lavičku Kert Parku. Od letošní sezony mají žlutomodří také nového strážce brankoviště, je jím plzeňským divákům známý Petr Mikl, který má na svém kontě dorostenecký titul a několik startů za A-tým.

Pražané mají po 6 zápasech pouze o bod méně než Mečouni, můžeme se tak těšit na boj o každý milimetr hřiště. Oba týmy si budou chtít po uplynulém víkendu, kdy se jim nepodařilo zvítězit, připsat plný počet bodů. V hokejbalové hale na Košutce se také uskuteční souboj mezi prozatím nejlepším brankářem extraligy a nejproduktivnějším hráčem. Plzeň s Janem Markem (úspěšnost zákroků 95,9 %) v brankovišti prověří reprezentant Martin Kruček, který má po 6 utkáních 5 branek a stejný počet asistencí . S přehledem také vede týmové bodování.

Textový online přenos naleznete zde.

Mládež

Mladé Mečouny čekají o víkendu pouze dva domácí zápasy. V sobotu se od 11:00 představí B-tým mladších žáků, o den a 3 hodiny později nastoupí mladší dorostenci. B-tým MŽ vyzve soupeře z Dobřan, který je zatím bez bodu a Mladší dorostenci pokračují ve čtyřboji proti soupeřům z hlavního města, tentokráte budou hrát proti Kovu a budou si chtít napravit reputaci po prohře s Hostivaří. Starší dorostence čeká výjezd na východ Čech, kde se mimo jiné odehraje repríza loňského finále Pardubice – Plzeň. Družstvo starších žáků bude hrát také venku, ale od hokejbalové haly to mají na Štruncovy sady co by kamenem dohodil. Tam se střetnou v plzeňském derby s Liticemi. A-tým mladších žáků se vydá v neděli do Písku, kde bude hájit svoje prozatímní prvenství v soutěži.



Program následujícího víkendu:

Pátek – 11. Října
  • Muži: Plzeň – Kert Park Praha (19:00)
Sobota – 12. října
  • Starší dorost: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Litice - Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Dobřany (11:00)
Neděle – 13. října
  • Starší Dorost: Hradec Králové – Plzeň (9:30)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kovo Praha (14:00)
  • Mladší žáci: Písek – Plzeň A (12:00)