Hodnocení víkendu: Pardubice byly nad síly A-týmu, dorosty polovičně úspěšní

O prvním říjnovém víkendu měli volno pouze starší žáci. Jejich mladší kolegy čekal souboj A-týmu a B-týmu. Muži se vydali zaútočit na čelo tabulky do Pardubic, avšak neúspěšně. Dorostenecké výběry mají po uplynulém víkendu rozdílné nálady. Zatímco starší dorostenci deklasovali Jihlavu, tým mladšího okusil hořkost porážky.

Muži

Plzeňský A-tým měl na programu sobotní zápas v Pardubicím. Domácí hráči byli zejména v prvních dvou třetinách aktivnější. Byli častěji na míčku, po zásluze vedli 2:0 a poměr střel byl 18:3(!). Plzeňany do dalšího průběhu utkání namotivovala také branka Jaroslava Kejře, která padla po 44 sekundách poslední periody. I přes znatelnou aktivitu a snahu zvrátit výsledek nakonec Mečouni odjeli, po prohře 3:1, s prázdnou.

Sobota 5.října: HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Plzeňský starší dorost se mohl podruhé za sebou radovat z dvojciferného brankového výčtu. V domácím prostředí přehráli Jihlavu 10:1 a nutno říci, že se hrál hodně jednostranný hokejbal. Oproti minulému víkendu Mečouni vstřelili „pouze“ o jednu branku méně. Ovšem historie se opakovala u Dominika Víta, kapitán domácího celku vsítil polovinu branek a podruhé v řadě se mu podařilo 5x skórovat.

Sobota 5.října: HBC Plzeň – SK Toptrans Jihlava 10:1 (3:0, 3:0, 4:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Svěřence trenéra Kováříka čekal podruhé za sebou pražský soupeř. Tentokrát Hostivař. Zápas hraný na půdě soupeře nakonec nedopadl vůbec dobře. Soupeř nastoupil k zápasu se značně mladším týmem než Mečouni, ale na hrací ploše to vůbec nebylo znát. Plzeňané 3x vedli, jenže soupeř vždy vyrovnal stav utkání. A po šťastné brance ke konci utkání po zásluze zůstaly body v Praze. Plzeňané si tak velmi zkomplikovali postup do bojů o cenné kovy.

Neděle 6.října: HBC Hostivař – HBC Plzeň 3:1 (1:1, 1:1, 2:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Oba týmy kategorie MŽ čekal vzájemný souboj, první v sezoně. Zápas nepřinesl žádné překvapení a svěřenci trenéra Henricha, tým mladších žáků „A“ zvítězil 16:1. Na straně vítězného mužstva se objevili dva třígólový střelci, Tomáš Myslík a Roman Poláček. Za B-tým se prosadil znovu Ondřej Kohout.

Sobota 7.října: HBC Plzeň A – HBC Plzeň B 16:1 (4:0, 7:0, 5:1)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Pátek – 11. Října
  • Muži: Plzeň – Kert Park Praha (19:00)
Sobota – 12. října
  • Starší dorost: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Litice - Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Dobřany (11:00)
Neděle – 13. října
  • Starší Dorost: Hradec Králové – Plzeň (9:30)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kovo Praha (14:00)
  • Mladší žáci: Písek – Plzeň A (12:00)