Západočeši se porvou o čelo tabulky s Pardubicemi

P A R D U B I C E – 6. kolo letošního ročníku hokejbalové FORD CREDIT Extraligy přinese souboj lídra tabulky z Pardubic se třetí Plzní. Oběma týmům se v úvodu soutěže poměrně daří. Pardubičtí získali v pěti utkáních hned 12 bodů, Západočeši jen o bod méně.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Plzeň, sobota 5.10. od 16:00

Pardubice mají za sebou poměrně vydařený domácí světový pohár, na kterém došli až do semifinále a do ČEZ Areny si za nimi našlo cestu velké množství fanoušků. Východočechům se navíc daří i v tuzemské ligové soutěži. Po neúplných pěti kolech dokonce opanují její nejvyšší příčku s 12 body a impozantním skóre 26:9.

Plzeň však nepřijede na východ Čech s malými ambicemi. Její hráči prohráli naposledy v prvním kole v Mostu, kde se jim zápas vůbec nevydařil. Následně ale porazili po nájezdech Hradec Králové a od té doby již nezaváhali. Tento zápas nabídne navíc měření nejlepšího útoku v podání Pardubic proti nejlepší obraně v podání Plzně, která zatím inkasovala jen 5 branek. (Mostečtí sice obdrželi jen 4 branky, mají však odehrána jen 4 utkání.

S výše zmíněným faktem souvisí i obsazení horních pozic v tabulce kanadského bodování právě pardubickými hráči. Nejvíce bodů pak nasbíral Jan Bílý (2+5), který je v porovnání s ostatními extraligovými hráči na druhé pozici za Martinem Kručkem z Kertu Praha. Na dalších místech je pak další čtveřice hráčů Pardubic před prvním zástupcem Plzně, kterým je Jiří Benedikt (2+1).

Oba týmy se navíc mohou spolehnout také na kvalitní gólmany a zejména na skvělé bilanci plzeňského týmu se z velké části podílel Jan Marek (95,90%), který zatím nechyběl ani minutu a ze 122 střel pustil za svá záda jen 5. Právem mu tak patří post nejlepšího brankáře soutěže. Pardubický Lukáš Heczko (92,39%), který odchytal jen 4 zápasy, je ve stejné tabulce na třetí pozici se 7 inkasovanými brankami na 92 střeleckých pokusů.

Textový online přenos naleznete zde.



Program víkendu:

Sobota – 5. října
  • Muži: Pardubice – Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Jihlava (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň A – Plzeň B (10:30)

Neděle – 6. října
  • Mladší dorost: Hostivař – Plzeň (14:00)