Do třetí Plzně zavítá nevyzpytatelná osmá Karviná

P L Z E Ň – Brzké sobotní odpoledne přinese v plzeňské hokejbalové hale další extraligové utkání. Plzeňští mají za sebou úspěšný výjezd do Třince, domácí výhru s Letohradem a vítězství v Hradci Králové. Díky tomu budou v domácím prostředí proti Karviné v pozici favorita.

A-tým vs. HbK Karviná, sobota 28.9. od 14:00

V začátku soutěže sice Západočeši zaváhali, když nestačili na Most, od té doby ale své výkony i výsledky zvedli a po třech výhrách se nacházejí na třetím místě tabulky s osmi body po čtyřech utkáních. Výhoda domácího prostředí navíc v Plzni platí dvojnásobně, díky hokejbalové hale s odlišným povrchem, než na který jsou ostatní týmy běžně zvyklé z venkovních ploch.

Zajímavostí je, že na rozdíl od pouhých čtyř inkasovaných branek na straně Plzně, Karviná inkasovala hned osmnáctkrát. Postarala se sice o velké překvapení, když ve třetím kole porazila mistra z Vlašimi, hned v následujícím kole ale podlehla na Kladně 10:1. V neprospěch hostů by mohlo hrát také delší cestování, Plzeňští si ale s podobnou situací v minulém kole dokázali poradit, když cestovali přes celou republiku až do Třince.

Lídrem Karviné v tabulce kanadského bodování je Vladimír Luka (3+2), který však svých pět bodů nastřádal v pouhých 2 utkáních. V posledním zápase pak v brance startoval Daniel Vašek, a přestože ho v průběhu nahradil Daniel Horvát, dá se očekávat jeho nasazení i do zápasu v Plzni. Ta má o postu brankářské jedničky jasno – je jí Jan Marek, který odchytal zatím všechna utkání a s úspěšností 95,96% se řadí na čelo bodování brankářů. V čele kanadského bodování Západočechů pak stojí Jiří Benedikt (2+1).

Textový online přenos nalzenete zde.



Program příštího týdne:

Sobota – 28. září
  • Muži: Plzeň – Karviná (14:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Kovo Praha (17:00)
  • Starší žáci: Třemošná – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci A: TJ Tatran Třemošná – Plzeň (10:30)
  • Mladší žáci B: Plzeň – SK Pedagog České Budějovice (11:30)

Neděle – 29. září
  • Mladší dorost: Plzeň – Kert Park Praha (11:00)