Takový start jsem opravdu nečekal, přiznává Jan Marek

Na podzim 2012 přišel do kabiny A-týmu, od té doby téměř nepřetržitě hájí brankoviště v mužské extralize. Řeč je o Janu Markovi. Vytáhlý gólman dokáže zkazit náladu nejednomu střelci. V rozhovoru se dozvíte například , jaký výsledek tipuje „Hanzi“ v následujícím souboji s Karvinou.

Honzo, krom prvního utkání v Mostu jste zatím všechny zápasy zvládli vítězně. Čekal jsi takový start nebo je to pro tebe překvapením?
8 bodů po čtyřech kolech je pro mě velké překvapení, milé překvapení. Takový start jsem opravdu nečekal! Zvlášť, když jsem viděl, že z prvních čtyř zápasů hrajeme tři venku.

Který zápas byl pro tebe osobně tím nejtěžším a který naopak nejlehčím?
Nejlehčím zápasem byl pro mě zápas s Letohradem, kdy se soupeř dostával do šancí pouze ojediněle. Jinak tři venkovní zápasy mi přišli stejně těžké. Naše hra na hřišti soupeře nebude nikdy tak "dokonalá" jak hra v domácí hale. (úsměv)

Co je podle tebe největší problém A-týmu? Na kterém prvku hry musíte zapracovat?
Zapracovat by se mělo určitě na střelbě. To jak v množství vystřelených míčků na soupeřovu branku, tak v přesnosti zakončení. Bohužel tyto okamžiky rozhodují zápasy.

Mírně se odkloním od dosavadního tématu. Kdo je největší "srandista" v kabině?
Jednoznačně Standa Valenta.

Přejděme k tobě. Kdy jsi s hokejbalem začínal a jak ses k tomuto sportu dostal?
S hokejbalem jsem začínal mezi 12-13 rokem života, v Dobřanech. K hokejbalu jsem se dostal tak , že jsme s klukama začali chodit hrát za barák a nějak mě to chytlo.Tak sem se šel přihlásit taky. Začátky byly velice těžké. Trvalo dlouho než jsem chytil, respektive mě trefil, první tenisák.

Svými výkony si říkáš o nominaci na nějaký reprezentační kemp. S národním týmem máš zkušenosti, reprezentoval jsi na MS U20 2008 v Kanadě. Jak vidíš svoje šance protlačit se do kádru reprezentace?
K výkonům, které podávám, mi pomáhá tým, který dobře brání. O nominaci do reprezentace rozhodují trenéři a ty musí vědět, koho chtějí zkusit. Takže buď dostanu šanci nebo ne. Důležité je hlavně podávat stabilní výkony v Plzni.

Troufneš si tipnout výsledek sobotního zápasu s Karvinou?
Jelikož hrajeme v domácím prostředí s moravským týmem, tak tipuji naší výhru. Výsledek zápasu 7:3.