Hodnocení víkendu: Muži se za dalším vítězstvím pořádně nacestovali, mládež body ztrácela

A-tým mečounů čekala dlouhá cesta na půdu nováčka z Třince, který zatím v letošní sezoně svými výsledky překvapuje, Západočeši si však dokázali poradit a soupeře těsným výsledkem porazili. Starší dorost pak dokázal porazit Kladno po samostatných nájezdech.

Muži

Nejvyšší hokejbalová soutěž měla o tomto víkendu na programu kvůli Světovému poháru v Pardubicích jen dva zápasy. Jedním z nich bylo utkání našeho A-týmu v Třinci. Na půdě ligového nováčka většinou body zůstávají. Plzeňané však po výhře 2:1 dokázali Slezany obrat a domů si přivezli plný příděl. Branky Západočechů obstarali Jiří Benedikt a Petr Gřonka.

Sobota 21. září: HBC Enviform Třinec – HBC Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Plzeňský starší dorost se opět vydal na půdu soupeře, své třetí utkání odehrál na půdě Kladna. Úvod Západočechům vůbec nevyšel, když v první třetině inkasovali při vlastní přesilové hře, utkání se ale nadále neslo ve vyrovnaném duchu a Plzeňanům pomáhala i nedisciplinovanost soupeře, který za zápas nasbíral hned 8 trestů, na což v závěru také doplatil, když Plzeňští z přesilové hry vyrovnali. V nájezdové loterii pak byli úspěšnější.

Sobota 21. září: HBC ALPIQ Kladno – HBC Plzeň 1:2ss (1:0, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mladší dorostenci přivítali na domácí půdě českobudějovický Pedagog, který do západočeské metropole přijel ve skvělém rozpoložení. Domácí hráči nezachytili vstup do utkání a brzy inkasovali. Ve druhé třetině se hra trochu více vyrovnala, mečounům však absolutně nevycházelo zakončení a po několika neproměněných šancích udeřili opět hosté. Ti navíc během utkání zužitkovali hned tři přesilovky a v poklidu si dokráčeli za jasným vítězstvím.

Neděle 22. září: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Plzeňané zahájili utkání s Dobřany lépe a ujali se vedení, svoji herní převahu však dokázali zhodnotit jen jednou, což k vítězství nestačilo. Po první přestávce se totiž začalo více vylučovat a na domácí se začala lepit smůla, kterou dokumentovala třeba nastřelená tyčka či neuznaná branka, kvůli jejímu posunutí. Hosté navíc využili jednu svoji přesilovku a další brankou vývoj zápasu otočili.

Sobota 21. září: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

A tým mladších žáků ve svém druhém utkání vysoko porazil dobřanské Šneky, když dokázal svému soupeři nastřílet patnáct branek. Z toho hned deset jen v první třetině. B-tým pak nestačil na Třemošnou, které podlehl stejně jako v prvním utkání Písku, 1:6. Nutno však podotknout, že postupem času hru vyrovnával, o čemž svědčí i nerozhodná třetí třetina (1:1).

Sobota 21. září: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 15:0 (10:0, 2:0, 3:0)

Sobota 21. září: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň B 6:1 (2:1, 1:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 28. září
  • Muži: Plzeň – Karviná (14:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Kovo Praha (17:00)
  • Starší žáci: Třemošná – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci A: TJ Tatran Třemošná – Plzeň (10:30)
  • Mladší žáci B: Plzeň – SK Pedagog České Budějovice (11:30)

Neděle – 29. září
  • Mladší dorost: Plzeň – Kert Park Praha (11:00)