Áčko míří do Třince, žáci vyzvou Dobřany

P L Z E Ň – Je před námi další hrací víkend. Doma se představí pouze žáci a mladší dorost. A-tým čeká daleký výjezd na půdu nováčka z Třince. Starší dorostenci vyrážejí do Kladna, tedy na půdu týmu, který je v posledních letech spolu s Plzeňany nejúspěšnějším v této kategorii.

HBC Enviform Třinec vs. A-tým, sobota 21.9. od 17:30

Zápas 4.kola FORD-CREDIT extraligy se odehraje na půdě soupeře. V Třinci se zápasy A-týmu Mečounů vždy nesly v duchu velkého boje a fotbalového výsledku (sezona 2010/11 – vítězství 2:1, sezona 2011/12 – prohra 1:2 pozn. redakce). V Slezském městě ocelářů zatím panuje spokojenost. Po třech kolech má na svém kontě tým z Třince 5 bodů! Na nováčka opravdu překvapivá bilance.

Nejdříve v Ústí nad Labem vybojoval v bláznivém utkání 2 body v samostatných stříleních a pak na své půdě zvítězil s Kladnem 4:1. Porážku si Slezané připsali až na půdě mistrovské Vlašimi. Jejich nejproduktivnějším hráčem je omilostněný René Tomis, kterému byl původně vyřknut ortel doživotního zákazu činnosti v hokejbalovém prostředí. Nakonec se trest změnil na dvouletý trest. Po třech kolech má tento forvard statistiku 2+2.

To Plzeňané budou chtít pokračovat ve stále se zlepšujících výkonech. Minulý víkend a zápas s Letohradem to jen potvrzuje. Mečounům zatím fungují všechny formace a spolupráce funguje hlavně u trojice Malý-Benedikt-Krásný, která spolu hraje od loňské sezony. Nedávno se Plzeňanům podařilo zlomit nepříznivou bilanci na hřišti v Hradci Králové. Podaří se jim získat body i na horké půdě v Třinci?

Textový online přenos nalzenete zde.

Mládež

Starší dorostence čeká zápas na Kladně. Minulý víkend v Ústí prohráli 1:0, ovšem hráli ve velice malém počtu a zápas dohrávali v 9 hráčích do pole. Na severu Čech se také zranil Martin Kunzmann, kterého čeká rekonvalescence po zlomenině klíční kosti. Jejich mladší kolegové vyzvou České Budějovice. Bitvy s tímto soupeřem bývají také dost vyrovnané a většina hráčů se zná ze soubojů z posledních dvou let. Jihočeši jsou nováčkem v nově rozšířené Extralize MD.

Týmy starších a mladších žáků „A“ budou bojovat proti blízkému rivalovi z Dobřan. Oba týmy odstartovali dobře své soutěže. Starší žáci zvítězili ve Stříbře, „Áčko“ MŽ deklasovalo České Budějovice. Bude domácí prostředí výhodou? Mladší žáky „B“ vyzve Třemošná. Minulý víkend sice Plzeňané prohráli v Písku, za předvedený výkon se ale svěřenci trenéra Martina Kaluby vůbec nemusí stydět.



Program víkendu:

Sobota – 21. září
  • Muži: Třinec – Plzeň (17:30)
  • Starší dorost: Kladno – Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Dobřany (11:00)
  • Mladší žáci A: Plzeň – Dobřany (12:30)
  • Mladší žáci B: Třemošná – Plzeň (10:30)

Neděle – 22. září
  • Mladší dorost: Plzeň – České Budějovice (14:00)