Učíme se nový herní styl, prozrazuje Ondřej Malý

P L Z E Ň - V posledních dvou zápasech svými brankami Ondřej Malý svému týmu výrazně pomohl k bodům. Spolu se Stanislavem Valentou zatím drží vedoucí pozici klubových střelců, když oba zaznamenali ve třech dosavadních zápasech dvě branky.

Jak jste zatím spokojený s vašimi a také týmovými výkony v úvodu sezóny?
První zápas v Mostě celému týmu nevyšel, hráli jsme špatně, nebyl v tom žádný systém. Trenér nám to dal pořádně sežrat, ale také přišel s herním systémem, který po nás chce, a podle těch posledních dvou výsledků je zřejmé, že to funguje. Dostáváme se do hodně šancí, ale musíme jich více proměňovat. Sám za sebe jsem určitě rád, že jsem se konečně prosadil, můžu být více uvolněný a doufám, že v tom budu pokračovat.

Myslíte si, že se vaše výkonnost zápas od zápasu zvedá tak, jak napovídají poslední výsledky?
Jak jsem psal výše, nový herní styl, který se snažíme plnit, na soupeře platí. My se jej stále učíme a zdokonalujeme jej. Myslím a doufám, že se naše výkony budou ještě zlepšovat.

Co byste řekl na změny v týmu, ke kterým během pauzy došlo?
Je jasné, že absence reprezentantů Ondry Kejře a Michala Průchy je v týmu znát, byli velmi silní na balonku a dokázali dávat důležité branky. Na nás je, abychom je nahradili. Celkově skončilo dost hráčů: Regner, Malík, Peroutka, Šiman a další, ale na druhou stranu také nějací noví hráči přišli i včetně dorostenců. Ti jsou šikovní, draví a chtějí se ukázat. Další hráči jsou zkušenější. Proto si myslím, že náš tým je minimálně stejně silný jako minulou sezonu a pokud budeme plnit taktické pokyny od trenéra, bude to dobré.

Ukázaly ty první zápasy nějaký závažný nedostatek, který se musí pro úspěch v podobě postupu do play-off odstranit?
Musíme se hlavně vyvarovat takovým zápasům, jako byl ten v Mostě, hrát koncentrovaně, příliš nepropadat a proměňovat brankové příležitosti. Věřím, že se nám to bude nadále dařit, a našemu cíli půjdeme všichni naproti.

Co čekáš od zápasu s Třincem, který dokázal porazit Ústí i Kladno?
Sám jsem byl překvapen těmi výsledky, je vidět, že mají kvalitní tým a na venkovním povrchu hrát umějí. Je jen na nás jak se s nimi vypořádáme. Čekám dlouhé cestování, které bude samo o sobě náročné, a bojovný hokejbal, kde bude každá chyba rozhodovat. Rozhodně tam ale jedeme získat všechny body.