A-tým hostí Letohrad, začínají také žákovské soutěže

P L Z E Ň – V sobotu se můžeme těšit na první domácí zápas A-týmu, který hostí Letohrad. Se soupeřem z východu Čech máme doma velmi příznivou bilanci. Sobotní podvečer ukáže, zda ji Plzeňané dokáží prodloužit. O víkendu startují i žákovské soutěže. Týmy mladších žáků se podívají na jih, jejich starší kolegové pak vyrazí do Stříbra.

A-tým vs. SK Hokejbal Letohrad, sobota 14.9. od 17:00

Mečouni před týdnem ulovili první body v Hradci Králové, po výhře v nájezdech. Z města pod Bílou věží je to do Letohradu necelých 70 kilometrů. Letohradští vstupovali do sezony s novým názvem, znakem a dresy. Z SK OEZ Tesla Letohrad se stal SK Hokejbal Letohrad. Ale ani to východočechům zatím nepomáhá. Do sezony vstoupili dvěma porážkami. S Kladnem výsledkem 5:1 a na domácím hřišti s Vlašimí prohráli 3:5. Ovšem Kladno i Vlašim patří mezi velké favority.

Pro Letohradské jsou alfou a omegou zejména dva reprezentanti, brankář Jan Šimara a útočník s instiktem zabijáka Ondřej Lux. Tihle dva také v závěru sezony pomáhali již zmíněnému Hradci Králové. Letohrad sází především na mládí. Je až k neuvěření, že ve městě s necelými 8 000 obyvateli se na konci sezony oslavovali dvě dorostenecká stříbra. Letohrad byl vicemistrem jak v kategorii MD, tak SD. Právě ve Starším dorostu obrátil vývoj série proti Mečounům, za stavu 2:0 na zápasy se série přesouvala do Letohradu, kde východočeši zvítězili v obou utkáních. V úterý 8.5.2012 pak Letohradští dokonali senzaci a v plzeňské hale v utkáním plném obratů zvítězili 5:4. Na hřišti byl například i Ondřej Benedikt.

V loňské sezoně oba z týmů zvítězili v domácím utkání. V Letohradě Plzeňané neskórovali a prohráli 2:0. V Plzni pak Mečouni zvítězili 5:2, hattrickem se v utkání zaskvěl Ondřej Benedikt. Toto utkání bylo jedno z nejdůležitějších v sezoně, protože Letohrad i Plzeň bojovali o účast v play-off. I díky této výhře se mezi nejlepších 8 mužstev dostala právě Plzeň.

V sobotu hrají i dorostenci a starší žáci. Starší dorost čeká zápas v Ústí nad Labem. Také tradiční soupeř. Loni se tým SD dostal do finále právě díky vítězství v sérii proti týmu z města na Labi. Když tyto ročníky ještě bojovali v kategorii MD, tak bylo vše naopak. Právě Ústí nad Labem díky výhře v prodloužení 5. semifinále postoupilo do finálové série s Letohradem (vítězem zákl. části) a nakonec i získalo titul.

Soutěže začínají žákům. Starší žáky čeká první utkání pod novým trenérem, Pavlem Štulcem. V sobotu vyběhnou na umělý povrch ve Stříbře. Jejich mladší kolegy čeká výlet na jih Čech. Áčko bude hrát v Českých Budějovicích, béčko v Písku.

Textový online přenos k zápasu mužů naleznete zde.



Program víkendu:

Sobota – 14. září
  • Muži: Plzeň – Letohrad (17:00)
  • Starší dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (12:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Zliv (13:00)
  • Starší žáci: Buldoci Stříbro – Plzeň (14:00)

Neděle – 15. Září
  • Mladší žáci A: SK Pedagog Č. B. – Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci B: HC Š.D. Písek – Plzeň (12:00)