Máme na čem pracovat, tvrdí o mladším dorostu trenér Kovářík

P L Z E Ň - Před rokem začínal na pozici asistenta u A-týmu, na konci listopadu převzal starší žáky a od srpna je nový lodivod u mladšího dorostu. Řeč je o Martinu Kováříkovi. Připravili jsme pro vás krátký rozhovor s tímto mužem, který je trenérsky aktivní mimo plzeňský klub i u reprezentační dvacítky.

Martine, před nadcházející sezonou jste převzal mužstvo mladšího dorostu. Jak probíhala příprava?
Příprava byla krátká, protože jsme se sešli až začátkem srpna. Týden jsme trénovali „na sucho“, pak jsme absolvovali klubový kemp v Sušici. Následně jsme už začali trénovat v hale a s výstrojí. Sehráli jsme jedno přípravné utkání s Kladnem, které se nám moc nepovedlo, zas na druhou stranu nám ale ukázalo, že úroveň dorosteneckého hokejbalu je trochu jiná, než v žákovských soutěžích. Máme tedy na čem pracovat.

Změnil se formát soutěže. Extraliga MD prošla výraznou změnou. Mohl byste více přiblížit, o co přesně jde?
Týmy jsou rozděleny do tří regionálních skupin, po podzimní části postoupí z každé soutěže dva týmy do finálové skupiny, která se hraje na jaře.

Má tento systém podle vás nějaké výhody či nevýhody?
To ukáže čas. Výhodou je, že soutěž může hrát víc týmů. Naše skupina není bohužel až tolik kvalitní, takže doufám, že to pro nás bude příprava na jarní část sezony. Ta bude mít určitě velkou kvalitu!

Budete dále pomáhat mužskému Áčku jako loni?
Ne, nebudu. Budu starat celkově o mládež.

Co byste vzkázal všem mládežnickým hráčů hájícím barvy našeho klubu?
Aby poslouchali své trenéry, aby dodržovali pravidla a pracovali na sobě.