Starší žáci porazili na penalty Heilbronn Hornets.

Narychlo domluvený přátelský zápas iniciovaný německým týmem Heilbronn Hornets s našimi žáky otevřel hokejbalovou sezónu 2013/2014.

Na straně domácích stála nepočetná skupina deseti hráčů včetně brankáře. Ten navíc v desáté minutě utkání odstoupil pro nevolnost takže se počet mladých Mečounů ještě ztenčil. V sedmé minutě zápasu se střelecky prosadil Jan Foniok, který s pomocí teče hostujícího hráče propasíroval míček za záda Sprenlera.

Utkání se po počáteční převaze plzeňského týmu vyrovnalo a do šancí se dostávali hráči obou týmů. Ve dvacáté minutě srovnal skóre šikovný útočník Hornets Ferdinand Dürr. Plzeňané dokázali zareagovat okamžitě. Dominik Vlasák našel před brankou Tomáše Majera., který opět strhl vedení na stranu Mečounů.

Domácím začaly ve třetí třetině viditelně ubývat síly a Heilbronn měl čím dál tím více příležitostí. Osm minut před koncem srovnal Philipp Vogelmann. Oba týmy mohli vstřelit vítězný gól, ale žádná ze šancí se neujala. Nejblíže k brance byl Tomáš Majer, který nastřelil tyč.

Samostatná střílení zahájili lépe Hornets. Ve třetí sérii srovnal Tomáš Tarantík. Poté předvedl hezký blafák Dominik Vlasák a naproti tomu na opačné straně ztroskotal na Davidu Hrubém Philipp Vogelmann.