Hodnocení víkendu: Výhra nad Germaringenem přiblížila Plzeň celkovému vítězství

P L Z E Ň – Poslední utkání DSHB ligy za českými hranicemi sehráli Západočeši v Marktoberdorfu s Germaringenem. Do utkání vstupovali v roli jasného favorita, a svoji pozici také potvrdili. Domácí obtěžkali desítkou, a v posledním utkání s Heilbronnem tak budou bojovat o celkové prvenství.

Muži

V sobotu vyjeli Plzeňané do Německa naposledy a v rámci sedmého kola DSHB ligy se střetli s domácím Germaringenem. Oba týmy spolu sehráli jedno utkání už zhruba před měsícem, tehdy vyhráli Západočeši na domácí půdě vysoko 19:1, a bylo tak zřejmé, kdo bude i v tomto odvetném duelu favoritem.

Nehledě na výsledek zmíněného vzájemného utkání je zcela odlišná i situace obou celků v tabulce soutěže. Zatímco plzeňští Mečouni celé lize vévodili z prvního místa se ziskem čtrnácti bodů, Piraňe z Germaringenu si zatím do nikoho nekously a s nulou na kontě získaných bodů se krčily na chvostu tabulky.

Utkání dopadlo podle očekávání a Plzeňští kráčeli od počátku sebejistě za dalším tříbodovým ziskem, nakonec zvítězili s přehledem po výsledku 1:10, a v posledním kole, které nabídne souboj prvního s druhým, tedy Plzně s Heilbronnem, se tak dočkáme přímého souboje o titul v DSHB lize. Utkání se odehraje v Plzni v sobotu, 22. června od 16:00.

Sobota 15. června EC Piranhas Germaringen – HBC Škoda Plzeň 1:10

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 22. června
  • Muži: Plzeň – Heilbronn (16:00)