Michal Průcha a Ondřej Kejř bojují na MS v St. John‘s

P L Z E Ň – Česká mužská reprezentace má za sebou boje v základní skupině mistrovství světa a zatím našla jen jediného přemožitele. Tím se stali možná překvapivě Portugalci, kteří dokázali český tým porazit díky přesilovkové brance těsně 1:0. I tak mají ale Češi naději na přímý postup do semifinále turnaje.

Švýcarsko 1:4 Česká republika

Šampionát zahájili čeští reprezentanti v neděli 2. června utkáním se Švýcary. U úvodní branky celého duelu asistoval plzeňský útočník Ondřej Kejř, který tak načal svoji statistiku kanadského bodování hned v první desetiminutovce. Výsledek 4:1 obstarali shodně každý dvěma trefami kladenský Daniel Hnízdil a Martin Kruček z týmu Kert Park.

  • Ondřej Kejř: (0+1), 0 trestných minut
  • Michal Průcha: (0+0), 4 trestné minuty

Česká republika 0:1 Portugalsko

Hned v pondělí čekal český výběr další soupeř a houževnatí Portugalci se nakonec ukázali být těžším soupeřem, než se mohlo zdát. Využitou přesilovkou se ujali vedení ve druhé třetině, a když se český tým nedokázal ani jednou prosadit, byť hned dvakrát nastřelil tyč, překvapení bylo na světě. Svoji šanci neproměnil ve třetí části ani Ondřej Kejř a brankář Medeiros mohl slavit čisté konto po senzačním počtu 40-ti úspěšných zákroků, to na Hezcka v brance České republiky mířilo včetně té rozhodující jen 16 přesných střel.

  • Ondřej Kejř: (0+0), 0 trestných minut
  • Michal Průcha: (0+0), 0 trestných minut

Česká republika 7:2 USA

Úterý svedlo dohromady českou reprezentaci s výběrem Spojených států amerických a přestože Češi už ve druhé minutě prohrávali, Bacovský dokázal po Průchově asistenci bleskurychle odpovědět. Když pak český tým i za pomoci štěstěny ubránil nebezpečnou přesilovku soupeře, výsledek otočil Tyburec a český tým už vedení nepustil. Ve třetí části navíc třemi brankami navýšil výsledek na konečných 7:2.

  • Ondřej Kejř: (0+0), 0 trestných minut
  • Michal Průcha: (0+1), 0 trestných minut

Francie 0:20 Česká republika

Nejlepší výkon i výsledek si Češi připsali ve středečním zápase s Francií, kterou smetli obrovským rozdílem dvaceti branek. Velký večer zaznamenal Jan Bacovský, který nastřílel hned pět branek, své první góly však zaznamenali také dva plzeňští hráči v českém kádru, Ondřej Kejř a Michal Průcha. Kejř ke své brance přidal také asistenci na druhou branku Lukáše Soukupa, Průcha pak dvakrát nahrával hlavnímu střelci večera Bacovskému.

  • Ondřej Kejř: (1+1), 0 trestných minut
  • Michal Průcha: (1+2), 0 trestných minut

K přímému postupu do semifinále nyní český tým potřebuje, aby jeho přemožitel z Portugalska prohrál s výběrem USA. Případné čtvrtfinále by se hrálo v pátek, semifinále jsou na programu o den později.