Hodnocení víkendu: Přípravka končí na MČR sedmá, ve čtvrfinále nestačila na Hostivař

P L Z E Ň – Poslední květnový víkend patřil přípravkám, které se v rámci finálového turnaje MČR utkali ve Svitavách a Moravské Třebové. Plzeňané vstoupili do turnaje výborně a ve skupině dosáhli na parádní druhou příčku, ve vyřazovací části je však štěstí opustilo a skončili ve čtvrtfinále.

Přípravka

Celý turnaj MČR začal pro Plzeňany už v pátek, kdy sehráli hned trojici utkání. Všechny tři navíc dokázali ovládnout a po třech výhrách bojovali o prvenství ve své skupině D, kterou hostila Moravská Třebová. Už v dopoledních hodinách se postavili Autosklu Pardubice, který porazili 4:2, krátce po poledni si vyšlápli na další pardubický tým, tentokráte Svítkov – 5:1 a podařený vstup do turnaje pak potvrdili vysokou výhrou 9:1 nad týmem TJ Tatran Třemošná. O celkové prvenství se tak měli utkat v sobotu s téměř domácími Svitavami.

Pátek 31. května HBC Autosklo - H.A.K. Pardubice – HBC Škoda Plzeň 2:4

Pátek 31. května HBC Škoda Plzeň – TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 5:1

Pátek 31. května TJ Tatran Třemošná – HBC Škoda Plzeň 1:9

Sršni ze Svitav vyhráli v pátek oba své zápasy shodně 3:0, a když na ně dokázali navázat i těsnou sobotní výhrou 1:0 nad Třemošnou, bylo jasné, že poslední duel ve skupině D právě mezi Sršni a Mečouny z Plzně určí vítěze. O napětí nebyla v tomto utkání nouze, za nerozhodného stavu totiž zápas dospěl až do samostatných nájezdů, které rozhodli Svitavští až ve třinácté sérii, a po nervy drásajícím závěru tak urvali i čtvrtou výhru ve skupině.

Sobota 1. června HBC Škoda Plzeň – TJ Sršni Svitavy 1:2sn

Kvůli dramatické prohře právě se Sršni museli Západočeši podstoupit i osmifinále, ve kterém narazili na Českou Třebovou. Zápas kontrolovali od samého úvodu a bez větších potíží si dokráčeli pro postup do čtvrtfinále po výsledku 6:0. V neděli ráno však Plzeňští nestačili ve čtvrtfinále na Hostivař, které podlehli těsně 2:3, a s bojem o medailové příčky se tak rozloučili. Ve finále pak právě Hostivař prohrála na nájezdy s absolutním vítězem z Vlašimi.

Sobota 1. června HBC Škoda Plzeň – TJ Lokomotiva Česká Třebová 6:0

Neděle 1. června HBC Hostivař – HBC Škoda Plzeň 3:2

V rámci souboje o umístění Západočeši narazili v utkání o konečné sedmé místo na tým HBC Pento Most, který ve svém čtvrtfinále nestačil na pardubický Svítkov a prohrál 0:3. Plzeňané si ale utkání se Severočechy pohlídali, svůj poslední zápas vyhráli 3:1 a z turnaje se vrací se sedmým místem z celkového počtu dvaceti účastníků.

Neděle 1. června HBC Pento Most – HBC Škoda Plzeň 1:3



Program příštího týdne:

Sobota – 8. června
  • Muži: Plzeň – Rosenheim (16:00)