Hodnocení víkendu: Starší dorostenci končí jeden stupínek pod titulem, starší žáci na MČR osmí

P L Z E Ň - Finále staršího dorostu končí neúspěchem Plzeňanů, kteří v Pardubicích dvakrát prohráli a končí těsně pod titulem. Muži porazili v prodloužení Rosenheim a starší žáci zakončili sezonu osmým místem na MČR v Kyjově.

Muži

Další ze zápasů A-týmu v DSHB lize skončil vítězstvím v prodloužení. V Rosenheimu sice v první třetině začali lépe domácí a dostali se do tříbrankového vedení, o to však přišli v průběhu druhé dvacetiminutovky a po vyrovnaném třetím dějství musel rozhodovat až nastavený čas. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Plzeňanů, kteří tak dosáhli na svoji třetí výhru v soutěži a výsledkem 8:9 z pohledu domácích se ve svém prvním střetnutí s Rosenheimem můžou radovat z vítězství.

Sobota 25. května Wild Boys Rosenheim – HBC Škoda Plzeň 8:9p (5:2, 1:4, 2:2 – 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Sezona končí staršímu dorostu, který ve venkovních duelech finále extraligy vstřelil jen jednu branku a na kýženou výhru, která by sérii ještě jednou vrátila na západ Čech, bohužel nedosáhl. Sobotní utkání bylo zřejmě vyrovnanější, v první třetině ale Pardubičtí dokázali odskočit na rozdíl dvou branek, který už Plzeň ve zbytku utkání ani přes velké množství přesilových her nedokázala dotáhnout, a jedinou brankou ve třetí části tak jen zkorigovala nepříznivý výsledek.

Čtvrtý duel tak znamenal jediné. Případná výhra Pardubic by znamenala konec letošní extraligy staršího dorostu a mistrem by se stali Východočeši. Ti také vykročili za svým cílem podobně jako v předchozím zápase a ujali se vedení, dlouho však drželi právě jen onen hubený jednobrankový náskok. Ve třetí třetině však zužitkovali svoji střeleckou převahu a dvěma dalšími zásahy pojistili své vedení a rozhodli o mistrovském titulu.

Sobota 25. května HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Škoda Plzeň 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 26. května HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Škoda Plzeň 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Starší žáci sehráli po dlouhé a úspěšné sezoně, ve které si jim povedlo vyhrát nadstavbu své soutěže, závěrečný turnaj MČR v Kyjově. Nedopadli však o nic lépe, než jejich mladší kolegové minulý týden. První páteční utkání svedlo dohromady Plzeň s Pedagogem. Utkání dvou týmů, které se dobře znají ze základní části skončilo nejtěsnější možnou výhrou Českých Budějovic. Plzni pak nevyšel ani druhý páteční duel, ve kterém podlehla opět o jednu branku Vsetínu 2:3.

Sobotní program načali Západočeši utkáním s domácím Kyjovem, ani tentokráte se však nedočkali první výhry na turnaji a prohráli 1:4. Vítězství však přišlo v posledním zápase skupiny, ve kterém Plzeňané přehráli 4:2 Hostivař a kvalifikovali se tak do nedělního boje o konečnou sedmou příčku. V něm narazili na Pardubice, které měli více štěstí a vyrovnané utkání rozhodli v samostatných nájezdech. Starší žáci tak končí sezonu osmým místem na finálovém turnaji MČR.

Pátek 24. května HBC Škoda Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 0:1

Pátek 24. května HBC Vsetín – HBC Škoda Plzeň 3:2

Sobota 25. května HBK Kyjov – HBC Škoda Plzeň 4:1

Sobota 25. května HBC Škoda Plzeň – HBC Hostivař 4:2

Neděle 26. května HBC Škoda Plzeň – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 1:2sn

Přípravka

Poslední turnaj základní části letošní sezony čekal také nejmladší hokejbalisty HBC Škoda Plzeň. Na závěr sezony se vypravila plzeňská přípravka k turnaji do Stříbra, kde však dvakrát prohrála. Nejprve podlehla domácímu týmu 1:4, následně nestačila ani na Písek, se kterým prohrála 3:9. Překvapení dne tak obstarali hráči Bělé nad Radbuzou, kteří za mohutné podpory početného táboru fanoušků porazili favorizovanou Třemošnou 6:5. Přípravku tak již čeká jen závěrečný turnaj MČR, který se odehraje ve Svitavách a Moravské Třebové nadcházející víkend.

Sobota 25. května HC Buldoci Stříbro – HBC Škoda Plzeň 4:1

Sobota 25. května HBC Škoda Plzeň – HC Švantlův Dvůr Písek 3:9



Program příštího týdne:

Čtvrtek – 30. května
  • Přípravka: Závěrečný turnaj MČR

Pátek – 31. května
  • Přípravka: Závěrečný turnaj MČR

Sobota – 1. června
  • Přípravka: Závěrečný turnaj MČR

Neděle – 2. června
  • Přípravka: Závěrečný turnaj MČR