V Pardubicích se může rozhodnout o titulu starších dorostenců, muži cestují do Rosenheimu

P L Z E Ň – I nadcházející víkend pokračují boje o titul extraligy staršího dorostu mezi dvěma finalisty, a sice Pardubicemi a Plzní. Po prvních dvou utkáních je stav finálové série nerozhodný 1:1. Mužská DSHB liga pak pokračuje zápasem v Rosenheimu.

Wild Boys Rosenheim vs. A-tým, sobota 25.5. od 17:00

Minulý víkend měli plzeňští hokejbalisté naplánována hned dvě utkání s Bayreuthem, kvůli nedostatku hráčů však německý tým svůj výlet do Plzně neuskutečnil a utkání bylo odloženo. O den dříve se však v Bayreuthu hrálo a Plzeňané dokázali svého soupeře porazit poměrně hladkým rozdílem 3:10.

Nyní čeká jediného českého zástupce této jihoněmecké soutěže další zápas, ke kterému cestují do Rosenheimu. Tento tým, který je zatím nejtrestanějším celkem soutěže s téměř dvojnásobným počtem nastřádaných trestných minut v porovnání s Plzeňany, má na svém kontě tři body ze dvou zápasů. Utkání začíná v sobotu odpoledne, zbytek víkendu pak patří starším dorostencům, ani ti se ale nepředstaví doma v Plzni.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. starší dorost, sobota 25.5. od 16:00 a neděle 19.5. od 11:00

Starší dorostenci mají za sebou úvodní dva zápasy letošního finále. Začali skvěle, když se v prvním utkání suverénním způsobem probojovali za první výhrou po výsledku 7:1. Druhý zápas, respektive jeho první třetina ale vyšla mnohem lépe hostům, ti v ní v podstatě rozhodli, když už po pěti minutách vedli o tři branky a vyhnali brankáře Kukrála na střídačku. Do konce první patnáctiminutovky pak skórovali ještě dvakrát a vysoký pětibrankový náskok už do konce utkání uhlídali. Přesto se domácí dokázali ještě vzchopit, ve druhé části rychle třikrát snížili a sahali i po kontaktní brance, kterou jim rozhodčí pro údajné kopnutí balonku do branky neuznali.

V základní části se oba týmy střetly dvakrát. Doma vyhráli Západočeši s přehledem 7:2, podobně jako v prvním finálovém duelu. V utkání hraném v Pardubicích ale zvítězili také, ve druhém jarním utkání na úvod března výsledkem 1:3. Co se týče statistik play-off, tak ty jasně ovládají Plzeňané. Nejlepším střelcem stejně jako neproduktivnějším hráčem letošních vyřazovacích bojů je Marek Forejt (11+8), tabulku asistencí pak ovládá jeho spoluhráč a jmenovec, Marek Švarc (4+12).

MČR starších žáků v Kyjově

Po mistrovství republiky mladších žáků, které proběhlo o minulém víkendu se tentokráte uskuteční stejný turnaj pro vyšší kategorii, tedy starší žáky. Plzeňané, kteří se probojovali na finálový turnaj solidními výkony a prvním místem ve své kategorii, narazí ve skupině A na čtyři soupeře, domácí Kyjov, dále pak Hostivař, Vsetín a Západočechům dobře známý Pedagog České Budějovice. Sledujte aktuality na úvodní stránce, o výsledcích z MČR vás budeme informovat.


Program příštího víkendu:

Sobota – 25. května
  • Muži: Rosenheim – Plzeň (17:00)
  • Starší dorost: Pardubice – Plzeň (16:00)

Neděle – 26. května
  • Starší dorost: Pardubice – Plzeň (11:00)