Plzeň bude svědkem finále staršího dorostu, A-tým se poměří s Bayreuthem

P L Z E Ň - Starší dorostenci dotáhli svoji pouť letošním ročníkem play-off až do finále, které začíná v sobotu právě v Plzni. Soupeřem jim budou po základní části čtvrté Pardubice, který ve třech utkáních vyřadili první Kladno. Muži pak sehrají dvojutkání s Bayreuthem.

Hurricans Bayreuth vs. A-tým, sobota 18.5. od 17:00, neděle 19.5. od 16:00

Muže čeká už druhý výlet za hranice v rámci DSHB ligy, a to konkrétně do Bayreuthu, kde se utkají s místními Hurikány. Po úvodní prohře s Heilbronnem přivítali Západočeši minulou sobotu Germaringen a početní převahu přetavili v drtivé vítězství 19:1. Ze dvou utkání tak mají na svém kontě 3 body, stejně jako Bayreuth, který však sehrál zatím jen jediný zápas, a to právě s Germaringenem.

Sobotní duel s Bayreuthem však bude následovat hned v neděli odveta. Tentokráte se oba soupeři utkají v Plzni a na Áčko se tak bude moci přijít podívat v neděli v 16 hodin odpoledne po dopoledním finále staršího extraligy dorostu.

Starší dorost vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, sobota 18.5. od 16:30 a neděle 19.5. od 10:30

Plzeňská cesta za titulem extraligy staršího dorostu stále pokračuje a nyní už zbývá jen poslední krok. Tím je finálový soupeř, HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, který si poradil ve čtvrtfinále s Poličkou. Té podlehl jen jednou, a to tím nejtěsnějším rozdílem 2:3. V semifinále pak Východočeši narazili na vítěze základní části, ALPIQ Kladno, díky dvěma výhrám v prodloužení na půdě soupeře a následném domácím vítězství však ani jednou nezaváhali a jen čekali na soupeře z dvojice Plzeň – Ústí nad Labem.

Druhé semifinále, a tedy to s účastí západočeského klubu už bylo vyrovnanější, ač se tak po prvních dvou utkáních nemuselo zdát. Zatímco na Kladně se totiž rozhodovalo první víkend pokaždé až v prodloužení, Plzeň doma nenechala Elbu hrát a zvítězila dvakrát pětibrankovým rozdílem. Stejně jako ve čtvrtfinále se ale nedokázala prosadit na půdě soupeře a nechala sérii dospět až do pátého utkání. To bylo nyní mnohem vyrovnanější než ve čtvrtfinále, kdy Letohrad herně odpadl, protože teď se hrálo až do posledních vteřin a plzeňská výhra 3:2 značí velkou bojovnost Západočechů.


Sobota – 18. května
  • Muži: Bayreuth – Plzeň (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (16:30)

Neděle – 19. května
  • Muži: Plzeň – Bayreuth (16:30)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (10:30)