Do Plzně přijíždí Germaringen a naposledy také ústecká Elba

P L Z E Ň - Poprvé od vyřazení v letošním play-off se v plzeňské hale představí mužský A-tým, který v rámci DSHB ligy vyzve Germaringen. Zápas o finále pak čeká starší dorostence, které čeká letošní poslední souboj s ústeckou Elbou.

A-tým vs. EC Piranhas Germaringen, sobota 11.5. od 16:00

První utkání DSHB ligy Plzeňanům příliš nevyšlo a Heilbronnu v Německu 5:2 podlehli. Germaringen už má za sebou sice dvě utkání, ale na jeho kontě získaných bodů stále svítí nula, kterou by sobotní soupeř Západočechů rád přepsal.

Nedělní úspěšný vstup do soutěže překazil Germaringenu Rosenheim, který v divoké přestřelce zvítězil po výsledku 5:8. Poslední utkání pak nadcházející soupeř mečounů sehrál ve čtvrtek, kdy hostil právě Heilbronn Hornets, sršni však navázali na úspěšné představení s Plzní a vyhráli i svůj druhý zápas, nyní 2:3, a Germaringen tak ze dvou domácích zápasů nevytěžil ani bod.

Starší dorost vs. Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 11.5. od 13:00

Stejně jako ve čtvrtfinále se plzeňským starším dorostencům nepodařilo ukončit dobře rozehranou sérii na půdě soupeře a pokud chtějí postoupit do finále, musí zvládnout sobotní páté utkání. Série se tedy vrací zpět na západ Čech, kde před dvěma týdny Ústí utrpělo dvě nepříjemné porážky 5:0 a 6:1. Odpovědělo na ně však o týden později domácími výhrami 3:0 a 3:1.

Vítěze sobotního utkání čeká finále a tým HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, který si s Kladnem poradil ve třech zápasech, a to zejména díky dvěma venkovním vítězstvím v prodloužení. Stejně jako Plzeň i Elba si páté utkání zopakuje. Ve vyrovnaném čtvrtfinále se totiž trápila s Jihlavou a rozhodující utkání nakonec ukořistila těsným rozdílem 2:0, to Západočeši ve své hale smetli Letohrad vysoko 10:0.


Program příštího víkendu:

Sobota – 11. května
  • Muži: Plzeň – Germaringen (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (13:00)
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (10:00)