Hodnocení víkendu: Mladší žáci skončili vítězně, dorostenci semifinále neukončili

P L Z E Ň - Nabitý víkend na všech frontách prožil plzeňský hokejbal. Muži zahájili DSHB ligu prohrou a nedařilo se ani starším dorostencům v boji o finále, výhry si naopak připsali starší i mladší žáci, včetně béčka.

Muži

První utkání českoněmecké soutěže s názvem DSHB liga sehráli Plzeňští s Heilbronnem, ale na prvním výjezdu v rámci tohoto seriálu neslavili úspěch. Od samého úvodu totiž s německým soupeřem prohrávali a když se jim podařilo po půlhodině hry vyrovnat, takřka vzápětí opět rychle inkasovali, a to dokonce dvakrát. I přes snížení se už Plzeňanům nepodařilo svého soupeře dostihnout a v závěru navíc obdrželi ještě branku do opuštěné branky, a první utkání tak prohráli z pohledu domácích 5:2.

Neděle 5. května Heilbronn Hornets – HBC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 2:2, 2:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Finále na dosah měli plzeňští starší dorostenci před prvním květnovým víkendem, ale finální krok by museli učinit na hřišti ústecké Elby, což se nakonec ukázalo na příliš těžký úkol. V sobotním duelu, ač na střely i vyloučení velmi vyrovnaném, se domácí hráči ujali v první třetině vedení, které pak ve druhé části jen navýšili na konečný rozdíl 3:0 a odvrátili první mečbol.

Druhou šanci na ukončení semifinálové série pak měli Plzeňané v neděli, kdy byl na programu čtvrtý zápas, ani tentokráte se však v závěru neradovali. Další statisticky vyrovnané utkání ztratili opět ve druhé třetině, v níž soupeř vstřelil vítěznou branku. O druhém finalistovi, který se utká s Pardubicemi, se tak rozhodne až následující sobotu v plzeňské hale.

Sobota 4. května Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Škoda Plzeň 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 5. května Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Devátý zápas nadstavbové části svedl dohromady plzeňské hokejbalisty s Blatnou. Utkání začalo lépe pro Plzeňany, kteří se v první části ujali vedení. Kvůli zbytečné chybě si ale nechali ve druhé třetině vstřelit vyrovnávací branku. Přestože i ve zbytku utkání měl první tým tabulky herně navrch, skóroval jen jednou, na což soupeř našel odpověď. V nájezdech pak byli hosté přece jen úspěšnější a před závěrečným turnajem si mohli vyzkoušet i tuto herní disciplínu.

Neděle 5. května Blatná Datels – HBC Škoda Plzeň 2:3ss (1:0, 1:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

V uplynulém víkendu zakončili svoji sezonu také družstva mladších žáků. Áčko nejprve uštědřilo lekci z produktivity Písku, který Plzeň sice vysoko přestřílel, ale na vítězství nedosáhl a se Západočechy prohrál 2:1, a následně si poradilo s Třemošnou poměrně pohodlným skóre 3:6, díky kterému tak zarovnali počet vstřelených branek v letošní sezoně na rovných a úctyhodných 200.

Sobota 4. května HBC Škoda Plzeň – HC Švantlův Dvůr Písek 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Sobota 4. května TJ Tatran Třemošná – HBC Škoda Plzeň 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Podrobnosti o utkání.

Béčko pak mělo před sebou také dva zápasy. Ten první s Třemošnou nabídl víceméně jednostrannou partii, kterou dokázal dvěma brankami narušit jen Plohmer, závěrečnému výsledku 2:12 už ale nezabránil. V posledním kole však byli ambice Západočechů určitě výraznější, proti Pedagogu už se jim totiž jednou bodovat podařilo. Hráči se vydali naplno a nakonec za svou píli sklidili ovoce v podobě výhry 2:4, když se hattrickem opět blýskl Plohmer, kterého na listině střelců ještě doprovodil Kohout.

Sobota 4. května HBC Škoda Plzeň „B“ – TJ Tatran Třemošná 2:12 (0:3, 1:5, 1:4)

Podrobnosti o utkání.

Sobota 4. května SK Pedagog České Budějovice – HBC Škoda Plzeň 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Středa – 8. května
  • Přípravka: Bělá n. R. – Plzeň (12:30)
  • Přípravka: Blatná – Plzeň (15:30)

Sobota – 11. května
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (13:00)
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (10:00)

Neděle – 14. dubna
  • Muži: Plzeň – Germaringen (16:00)