A-tým se vrací na scénu, starší dorostenci bojují o finále

P L Z E Ň - O víkendu mají Plzeňané napilno takřka na všech frontách. Muži načínají prvním utkáním česko-německou DSHB ligu, starší dorost pojede pro finále do Ústí nad Labem a starším i mladším žákům končí nadstavba základní části.

Heilbronn vs. A-tým, neděle 5.5. od 16:00

Mužský A-tým už sice v letošním play-off vypadl, jeho hokejbalový program ale pro letošek ještě nekončí. Na závěr probíhající sezony se totiž zapojí do zkrácené soutěže zvané DSHB liga s dalšími čtyřmi německými týmy, konkrétně to jsou Rosenheim, Bayreuth, Germaringen a také Heilbronn, který už se v Plzni představil v rámci World Cupu v srpnu 2011.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. starší dorost,
sobota 4.5. od 16:00 a neděle 5.5. od 11:00

Po úspěšném vstupu do semifinálové série se Plzeňané přesouvají na sever Čech, kde budou moci už v sobotu zasadit svému soupeři poslední ránu a postoupit po dvou letech do vytouženého finále. V ještě lepší pozici se pak nachází Autosklo Pardubice, které dokázali vyválčit na Kladně dvě výhry v prodloužení, a o postup do finále tak mohou bojovat na domácí půdě.

První utkání vyhráli Západočeši suverénně 5:0, když se už v první třetině dostali do dvoubrankového vedení, a nedali tak prostor nějaké zbytečné nervozitě. V nedělním zápase už neměla Elba co ztratit a na Plzeň od začátku vlétla. Díky důrazu a zvýšené agresivitě se dokonce hosté dostali do vedení, ale následně dopláceli na zbytečné fauly a utkání zcela ztratili výsledkem 6:1 pro domácí.

Starší žáci, mladší žáci

Všechny žákovské týmy mají nadcházející víkend také napilno. Obě družstva mladších žáků se v sobotu představí v Písku, kde se áčko utká právě s domácími hokejbalisty a s Třemošnou, béčko pak čekají kromě Třemošné ještě České Budějovice. Starší žáci se pak v neděli střetnou s Blatnou v zápase, který jim může zaručit celkové vítězství v nadstavbové části soutěže.


Program příštího víkendu:

Sobota – 4. dubna
  • Starší dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (16:00)
  • Mladší žáci A: Plzeň – Písek (12:30)
  • Mladší žáci A: Třemošná – Plzeň (15:30)
  • Mladší žáci B: Plzeň – Třemošná (11:00)
  • Mladší žáci B: České Budějovice – Plzeň (14:00)
Neděle – 5. dubna
  • Starší dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Blatná – Plzeň (16:00)