Jízda staršího dorostu pokračuje, do Ústí se pojede pro postup

P L Z E Ň - Poslední dubnový víkend nabídl semifinálové boje staršího dorostu s ústeckou Elbou, které Západočeši dokázali přetavit ve dvě výhry. Dařilo se také starším žákům, kteří vyjeli k těžkému utkání do Českých Budějovic a vrátili si s vybojovanými třemi body.

Starší dorost

Jediný tým Plzně, který vydržel v play-off až do semifinále je starší dorost, který v něm narazil na Elbu DDM Ústí nad Labem. Díky lepšímu postavení v tabulce po základní části měli Plzeňané možnost začít i tuto sérii v domácí hale a tuto výhodu plně zužitkovali. První zápas i přes opatrný začátek rozhodli už v první třetině a po jasném výsledku 5:0 se ujali vedení.

Druhé utkání se vyvíjelo podobně, ale do vedení šli tentokráte hosté. Poté však stříleli do černého opět jen Západočeši, kteří šesti brankami zcela otočili vývoj utkání. Výsledek vyplynul i ze střelecké převahy plzeňského týmu, který zaznamenal více než dvojnásobek přesných střeleckých pokusů oproti svému soupeři

Sobota 27. dubna HBC Škoda Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 28. dubna HBC Škoda Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Souboj prvního s druhým nabídla nedělní bitva starších žáků v Českých Budějovicích, která měla podle očekávání velmi vyrovnaný vývoj. Plzeňané se dostali do vedení ve druhé třetině, ale rychle jej zase ztratili. Nakonec jim však stačil druhý gól ze samého úvodu poslední části, kterým si zajistili první pozici v tabulce nadstavby soutěže starších žáků.

Neděle 28. dubna SK Pedagog České Budějovice – HBC Škoda Plzeň 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího víkendu:

Sobota – 4. dubna
  • Starší dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (16:00)
  • Mladší žáci A: Plzeň – Písek (12:30)
  • Mladší žáci A: Třemošná – Plzeň (15:30)
  • Mladší žáci B: Plzeň – Třemošná (11:00)
  • Mladší žáci B: České Budějovice – Plzeň (14:00)
Neděle – 5. dubna
  • Starší dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Blatná – Plzeň (16:00)