Hodnocení víkendu: Mladší dorost s Mostem vypadl, SD míří do semifinále

P L Z E Ň - Důležitou sobotu měli před sebou mladší a starší dorostenci. Oba týmy totiž čekala rozhodující utkání jejich čtvrtfinálových sérií. Mimo to se v Plzni představili také žákovské celky a přípravka vyrazila k turnaji do Třemošné.

Starší dorost

V sérii Plzně s Letohradem platilo, stejně jako v základní části, beze zbytku pravidlo, že se vždy daří domácím týmům. Poté, co tedy první dva zápasy vyhráli Plzeňané, Letohrad odpověděl na domácí půdě a poslal sérii do pátého utkání.

Rozhodující duel Západočeši ovládli v suverénním stylu, když se hned v první třetině dostali do úctyhodného pětibrankového náskoku, který pak po zbytek zápasu jen navyšovali. Hattrick zaznamenal už v úvodní patnáctiminutovce dobře naložený Forejt, kterého doplnil také výborně hrající Švarc a nakonec se domácí dočkali i pomyslné třešničky na dortu v podobě kulaté výhry – 10:0.

Sobota 20. dubna HBC Škoda Plzeň – SK OEZ Testa Letohrad 10:0 (5:0, 1:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Stejně jako u staršího dorostu i mladší odnož plzeňského hokejbalového klubu se dočkala prodloužení své čtrvtfinálové série do pátého zápasu a stejně jako v sérii staršího dorostu se nakonec z postupu radovali domácí. Bohužel pro Plzeň se však právě toto páté utkání odehrálo v Mostu, což pro plzeňský tým znamená konec letošní sezony.

Odhodlání plzeňských hráčů doplácelo na jejich vlastní nedisciplinovanost, kvůli které Západočeši nabídli soupeři až deset přesilových her, z toho dvakrát po pětiminutovém trestu a trestu do konce utkání. Přestože Thán skóroval poměrně brzy, vývoj utkání kontrolovali domácí, kteří se do první přestávky dostali do tříbrankového vedení a to pak v závěru již jen navyšovali.

Sobota 20. dubna HBC Pento Most – HBC Škoda Plzeň 7:1 (4:1, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Utkání hrané ve vysokém tempu vyhráli po zásluze domácí, kteří se sice v úvodních patnácti minutách trochu trápili v zakončení, jakmile však tuto herní činnost vylepšili, rozdíl mezi oběma mužstvy se začal projevovat i na výsledku, který na konec poukazuje na jasné vítězství Plzně v poměru 9:2.

Sobota 20. dubna HBC Škoda Plzeň – TJ Tatran Třemošná 9:2 (1:0, 4:1, 4:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Stejného soupeře jako starší žáci mělo také mladší áčko a stejný vývoj mělo i samotné utkání. Nepřesnost v koncovce domácích hokejbalistů v první třetině ještě držela soupeře ve hře, ale jakmile se trefil Michal Kaluba a otevřel skóre zápasu, výsledek začal nabírat jasný tvar. Jediná kosmetická úprava hostujícího týmu spadla domácím do branky po schované střele, kterou brankář nezaznamenal.

Sobota 20. dubna HBC Škoda Plzeň A – TJ Tatran Třemošná 6:1 (0:0, 3:1, 3:0)

Podrobnosti o utkání.

Přípravka

V neděli se také představili ti nejmladší, tedy přípravka, která se k osmému turnaji vydala do Třemošné. Ze tří utkání prohrála jen jediné, a to právě s domácí Třemošnou (0:3), zbylé dvě pak skončila výhrami Západočechů nad Bělou nad Radbuzou v poměru 5:2 a také nad Buldoky ze Stříbra (5:3).



Program příštího víkendu:

Sobota – 27. dubna
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem
Neděle – 28. dubna
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem
  • Starší žáci: České Budějovice – Plzeň (12:00)