Dorostence čekají rozhodující zápasy v boji o semifinále

P L Z E Ň - Přestože se první víkend starším dorostencům nad míru vydařil, v Letohradu nedosáhli Západočeši ani na jednu výhru, a nadějný náskok 2:0 v sérii tak nechali soupeře dotáhnout. To mladší dorostenci už naopak jeden mečbol soupeře odvrátili a také u nich tedy bude v sérii s Mostem rozhodovat páté utkání.

Starší dorost vs. SK OEZ Testa Letohrad, sobota 20.4. od 16:00

Po prvním víkendu a výhrách 3:2 a 8:2 měli starší dorostenci parádně nakročeno do semifinále letošního play-off, svoji šanci však nedokázali na půdě soupeře využít a s Letohradem dvakrát prohráli. První duel skončil výhrou domácích 3:1, ale ten druhý muselo rozhodovat až prodloužení. Opět se však Letohradští dokázali vzchopit a sérii vyrovnali. Ta se tak za stavu 2:2 přesouvá zpět do Plzně a Západočeši by rádi navázali na své předchozí úspěchy. Ačkoliv se totiž tyto týmy v letošní sezoně utkali již šestkrát, vždy se radoval z vítězství domácí tým.

HBC Pento Most vs. mladší dorost, sobota 20.4. od 14:00

V podobné situaci se nachází také plzeňský mladší dorost. Ten si přivezl na domácí půdu nadějný stav 1:1, ale třetí utkání nezvládl a prohrál v oslabené sestavě 2:6. Šanci na play-off tak zachraňovali Západočeši ve čtvrtém utkání, které od začátku ovládli, v první třetině si vytvořili dvoubrankový náskok a ten si až do konce zápasu pohlídali. Série se tak přesouvá na sever Čech do Mostu, kde se Plzni podařilo v prvním čtvrtfinálovém utkání 1:3 vyhrát.

Starší žáci vs. TJ Tatran Třemošná, sobota 20.4. od 9:00

V sobotu se na domácí hale představí také družstva mladších a starších žáků, které vyzvou Třemošnou. Pro starší žáky je to další utkání dobře rozehrané nadstavby, v níž zatím ztrácí po šesti utkáních na první Pedagog České Budějovice pouhý bod.



Program příštího víkendu:

Sobota – 20. dubna
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad
  • Mladší dorost: Most – Plzeň
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (9:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:30)