Hodnocení víkendu: Ani jeden z dorosteneckých týmů své čtvrtfinále neukončil, starší žáci porazili Litice

P L Z E Ň - Západočeši bojovali o víkendu téměř na všech frontách. O budoucnosti dorosteneckých týmů bude po nepříliš vydařeném víkendu rozhodovat příští sobota a pátá utkání, starší žáci urvali v nájezdech dvoubodové vítězství nad Liticemi.

Starší dorost

Podrobnosti připravujeme.

Sobota 13. dubna SK OEZ Testa Letohrad – HBC Škoda Plzeň 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 14. dubna SK OEZ Testa Letohrad – HBC Škoda Plzeň 3:2p (1:2, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mladší dorostenci HBC Škoda Plzeň měli před sebou o víkendu další utkání čtvrtfinálové série s Mostem, kterou po jedné výhře na severu Čech mohli v domácím prostředí dovést do vítězného konce. Tato naděje však vzala za své na konci první třetiny sobotního duelu, kdy se hosté ujali vedení. I nadále Mostečtí trestali chyby domácích a s přehledem se ujali vedení v sérii. Plzeň pak postihla ještě jedna rána, to když jeden z útočníků Západočechů po těžkém zranění skončil v nemocnici.

Plzeň se tedy dostala do situace, kdy musela čtvrté utkání bezpodmínečně zvládnout, jinak jí skončí sezona. Vzhledem k tomu vypadal nedělní zápas trochu ostřeji, z řady drobných potyček však žádný větší trest nevyplynul. Domácím svědčil zejména fakt, že na rozdíl od soboty měli téměř kompletní tým a v desáté minutě se ujali vedení. Během druhé třetiny se pak dostali do vedení už 3:0 a přestože Most začátkem poslední patnáctiminutovky dvakrát udeřil, na vyrovnání už se nezmohl a sám navíc ještě dvakrát inkasoval. Poslední pátou branku pak do opuštěné branky. Celá série se tak podobně jako ta mezi starším dorostem a Letohradem dočká rozuzlení příští víkend, konkrétně v sobotu, 20. dubna v Mostu.

Sobota 13. dubna HBC Škoda Plzeň – HBC Pento Most 2:6 (0:1, 2:4, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 14. dubna HBC Škoda Plzeň – HBC Pento Most 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Plzeňanům nevyšel vstup do utkání s Liticemi a nedůraz v osobních soubojích dokázali domácí přetavit v úvodní branku, když velice šťastně prostřelili brankáře Hrubého. Hosté se jen stěží dostávali do nějakých příležitostí, které se jim navíc nedařilo řešit dle potřeby. Gólman Hrubý však ve třetí třetině podržel svůj tým, někdy i za pomoci brankové konstrukce, a necelou minutu před závěrečnou sirénou se z dorážky prosadil Ulč. Zápas tedy musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých se nakonec podařilo hostům urvat druhý bod a to i přesto, že jejich výkon v průběhu utkání zaostával za průměrnými výkony letošní sezony.

Sobota 13. dubna HBC Plzeň-Litice – HBC Škoda Plzeň 0:2ss (1:0, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Na programu měli svá utkání také týmy mladších žáků, opět se totiž střetl plzeňský A-tým této kategorie s B-týmem. Utkání probíhalo dle očekávání, tempo určovalo plzeňské áčko, které své branky rozdělilo víceméně rovnoměrně do všech tří třetin a i přes předvedenou snahu všech hráčů jasně přehrálo svého soupeře výsledkem 0:15.

Neděle 14. dubna HBC Škoda Plzeň B – HBC Škoda Plzeň A 0:15 (0:4, 0:5, 0:6)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího víkendu:

Sobota – 20. dubna
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad
  • Mladší dorost: Most – Plzeň
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (9:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:30)