Vychytat nulu proti Dobřanům pro mě byla velká motivace, přiznává Hrubý

P L Z E Ň - Starší žáci, hrající nadstavbu své soutěže o postup na finálový turnaj do Kyjova, mají za sebou další úspěšné utkání. Tentokráte se postavili Dobřanům a i díky Davidovi Hrubému v brance utkání dovedli k jasné výhře 5:0.

Víkendové utkání starších žáků proti Dobřanům bylo zajímavé zejména pro brankáře Plzně, Davida Hrubého, který právě z Dobřan pochází. „Byla to pro mě samozřejmě velká motivace, vychytat nulu proti týmu z města, kde bydlím a znám tam dost lidí,“ přiznává plzeňský brakář. „Sice jsem za Dobřany nikdy nechytal a začal rovnou tady, ale stejně jsou tam lidé, kteří mi to nemůžou odpustit,“ dodává.

„Mě sem před necelými třemi roky přivedl pan Vild, který dělal asistenta u mladších žáků a na podzim trénoval nás starší žáky. Trenér Vild v prosinci nakonec odešel. První vzájemné utkání jsme ještě pod panem Vildem vyhráli 6:0, další zápasy už ale stál na druhé straně, tedy na lavičce Dobřan,“ přibližuje David Hrubý zajímavou situace kolem týmu.

„To nedělní utkání bylo poměrně vyrovnané, dokonce bych řekl, že na začátku přehrávali spíše oni nás, ale nám se povedlo vstřelit důležitou první branku,“ říká Hrubý. „Oni ale moc nestříleli a když to bylo po dvou třetinách stále 1:0, musel nás trenér Kovářík o přestávce trochu nabudit. Najednou to šlo, zlepšili jsme týmový výkon, vyhrávali většinu soubojů a přidali další góly,“ popisuje průběh zápasu čtrnáctiletý brankář.

„V nadstavbě si vedeme zatím slušně a naším cílem je samozřejmě postup do Kyjova, kde bychom rádi uhráli nejlepší možný výsledek,“ říká odhodlaně David Hrubý, jehož tým čekají o nadcházejícím víkendu Litice. „Bude to silný soupeř jako kterýkoliv jiný tým v této fázi soutěže. Musíme hrát opět týmově, snažit se je přestřílet a když podám dobrý výkon i já, měli bychom to zvládnout,“ poukazuje Hrubý na možnou cestu k vítězství.