Hodnocení víkendu: Starší žáci byli stoprocentní a dorostenci zahájili vyřazovací část úspěšně

P L Z E Ň - První dubnový víkend měli plzeňští mládežníci poměrně rušno. Doma se úspěšně představili jak starší dorostenci, kteří dvakrát přehráli Letohrad, tak starší žáci, kteří porazili Blatnou a Dobřany. Mladší dorost pak dokázal urvat úvodní utkání své série v Mostu a přípravka absolvovala další turnaj.

Starší dorost

Čtvrtfinále začalo pro plzeňský starší dorost výborně a během prvního víkendu se ujal v sérii s Letohradem vedení 2:0 na zápasy. Sobotní utkání nabídlo nervóznější výkon z obou stran a špatná produktivita Plzeňanů spolu s častými vyloučeními ještě udržela Letohrad ve hře, v poslední minutě však rozhodl o důležitém prvním vítězství domácí Forejt.

Druhý zápas už nabídl jednoznačnější vývoj. Západočeši od samého úvodu mířili za druhým vítězstvím, ke kterému přispěl hattrickem i domácí Krch. V první části si Plzeň vypracovala tříbrankové vedení, které už do konce utkání jen navyšovala a nakonec zvítězila vysoko 8:2.

Sobota 6. dubna HBC Škoda Plzeň – SK OEZ Testa Letohrad 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 7. dubna HBC Škoda Plzeň – SK OEZ Testa Letohrad 8:2 (3:0, 2:2, 3:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mladší dorostenci HBC Škoda Plzeň změřili v prvních dvou utkáních čtvrtfinále své síly se třetím Mostem a dokázali se domů vrátit s cenným bodem za výhru prvního zápasu. Odhodlání a nasazení přineslo hostům tříbrankové vedení, které už Severočeši dokázali v závěru utkání jen zkorigovat.

Druhé utkání nabídlo mnohem nervóznější výkon z plzeňské strany, do jisté míry způsobený i vysokými tresty ze strany rozhodčích. Hostům se nedařilo zachytit tempo utkání a první brankou až ve třetí třetině jen upravili výsledek na konečných 5:1 z pohledu domácího Mostu.

Sobota 6. dubna HBC Pento Most – HBC Škoda Plzeň 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 7. dubna HBC Pento Most – HBC Škoda Plzeň 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

O víkendu sehráli své další zápasy nadstavby také starší žáci. V sobotním utkání změřili své síly s Blatnou, která vstoupila do zápasu aktivněji. V první třetině se však prosadil při přesilovce domácí Jirka. Nešťastné vyrovnání ve druhé části Plzeňany nepoložilo a zásluhou Lokajíčka se dostali do dvoubrankového vedení, které už v závěru utkání s přehledem uhlídali.

Nedělní utkání zavedlo do Plzně nedaleké Dobřany a Západočeši začali mnohem lépe než v předešlém utkání s Blatnou. Nevyužívali však své šance a jediné branky dosáhly jen díky nepozornosti hostujícího brankáře. Do druhé třetiny pak plzeňský výkon ztratil na kvalitě a jediná větší šance skončila jen nastřelenou brankovou konstrukcí. Poslední patnáctiminutovku však sehráli Západočeši jako vyměnění, využili své šance a přidali další čtyři branky, kterými definitivně rozhodli o svém vítězství.

Sobota 6. dubna HBC Škoda Plzeň – Blatná Datels 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 7. dubna HBC Škoda Plzeň – Snack Dobřany 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání.

Přípravka

První dubnovou neděli se uskutečnil také v pořadí již sedmý turnaj letošní sezony přípravek, vůbec poprvé se pak hrálo v Bělé nad Radbuzou. Plzeň zde narazila nejprve na Blatnou, kterou ve vyrovnaném utkání dokázala výsledkem 4:3 porazit, poté však podlehla zkušenějšímu Písku vysoko 1:9.



Program příštího víkendu:

Sobota – 13. dubna
  • Starší dorost: Letohrad – Plzeň (15:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Most (14:00)
  • Starší žáci: Litice – Plzeň (10:30)

Neděle – 14. dubna
  • Starší dorost: Letohrad – Plzeň (10:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Most (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Plzeň (9:30)