Musíme hrát naplno od prvního střídání, uvědomuje si Dominik Vít

P L Z E Ň - V západočeské metropoli se o víkendu představí v rámci čtvrfinále play-off starší dorostenci z Letohradu. Plzeňané mají tomuto soupeři co vracet, po nečekaném vyřazení v loňském semifinále. Dominik Vít doufá, že týmový výkon nakonec povede k úspěchu.

Starší dorostenci odehrají o víkendu své první zápasy v letošním play-off, kde narazí jako druhý celek tabulky po základní části, stejně jako v loňském ročníku, na Letohrad. „Myslím, že jsme pár zápasů venku neodehráli podle našich představ. Například v Jihlavě nebo právě v Letohradu, kde jsme si vytvořili několik gólových šancí, ale nedokázali jsme se pořádně přizpůsobit tamním podmínkám a prosadit se,“ tvrdí Dominik Vít, který si během minulého víkendu vyzkoušel i play-off mužské extraligy.

„Moc jsem toho za muže ještě neodehrál, tak snad nebude problém zkoncentrovat se zpět na dorost,“ doufá Vít. „Největší rozdíl mezi těmi soutěžemi je asi ve vyspělosti hráčů. Muži jsou zkušenější než dorostenci, ale jinak si myslím, že už v tom moc velký rozdíl není,“ porovnává obě soutěže osmnáctiletý útočník, který v základní části obsadil deváté místo v tabulce kanadského bodování za 16 branek a 13 asistencí.

Plzeňané i v loňské sezoně narazili v play-off právě na Letohrad. Tehdy to bylo semifinále a pro Západočechy zároveň konečná, přestože si v úvodu série vypracovali náskok 2:0. „Od zápasu s Kladnem hraje tým v dobré formě, v šatně panuje skvělá nálada a v tom musíme pokračovat. Musíme hrát týmově a vzájemně se podporovat,“ ukazuje Vít na cestu vedoucí k úspěchu ve čtvrtfinále.

„Moc nevím co od nich čekat, jelikož s nimi jsou ty zápasy vždy vyrovnané. Věřím, že to odehrajeme alespoň tak, jak jsme hráli na jaře na Kladně (1:3, pozn. redakce), pak bychom měli v této sérii uspět,“ říká Vít.

S Letohradem odehráli Plzeňané v základní části dva zápasy, přičemž každý skončil vítězstvím domácího týmu. „Nejlépe se hraje samozřejmě v domácím prostředí, ale klíčové bude pohlídat si vždy úvod utkání. Pokud budeme hrát naplno od prvního do posledního střídání, výhoda domácího prostředí nebude hrát roli,“ uzavírá zkušeně plzeňský útočník.